Voor het recept Paasbrood lammetjes
500 g | Kristalbloem (Koopmans) |
1 zakje | Dr. Oetker Gist |
1 tl | zout |
50 g | kristalsuiker |
1 zakje | Dr. Oetker Vanillesuiker |
4 tl | Dr. Oetker Citroen Aroma |
2 | eieren |
100 g | boter (gesmolten) |
175 ml | melk (lauwwarm) |
1 | ei losgeklopt |
poedersuiker |
Zeef de bloem boven een mengkom. Meng het zakje gist erdoor en maak een kuiltje in het midden. Voeg het zout, de suiker, aroma, de vanillesuiker, eieren, boter en melk in het kuiltje. Kneed het met een mixer met deeghaken op de hoogste stand tot het brooddeeg van de kom loslaat en er blaasjes in het brooddeeg komen.
Dek de mengkom af met een (vochtige) doek. Laat het deeg rijzen op een warme plaats tot het ongeveer twee keer zo hoog is geworden. Kneed het daarna nog een keer goed door.
Verdeel het deeg in twee gelijke porties. Maak van de ene helft de kop, de romp en de poten. Plak ze aan elkaar met een beetje losgeklopt ei. Bestrijk daarna het lammetje met het ei. Gebruik de rest van het deeg voor de vacht. Maak daarvoor kleine rolletjes van 4 cm lang en rol ze op. Bestrijk een kant met ei en plak de rolletjes op lammetje. Laat het deeg afgedekt op een warme plaats 20 minuten rijzen. Verwarm intussen de oven voor.
Bestrijk het paasbrood opnieuw met ei en bak de paasbrood lammetjes in het midden van de oven. Laat de paasbrood lammetjes afkoelen en bestuif ze met poedersuiker.
Elektrische oven: 170 °C
Heteluchtoven 150 °C
Baktijd: 30 - 35 minuten
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
13356kJ 3190kcal |
1298kJ 310kcal |
Vet | 123.30g | 11.97g |
Koolhydraten | 434.85g | 42.22g |
Eiwit | 83.46g | 8.10g |