Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Paasbrood lammetjes

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Paasbrood lammetjes

Voor het paasbrood deeg:

500 g Kristalbloem (Koopmans)
1 zakje Dr. Oetker Gist
1 tl zout
50 g kristalsuiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
4 tl Dr. Oetker Citroen Aroma
2 eieren
100 g boter (gesmolten)
175 ml melk (lauwwarm)

Voor decoratie:

1 ei losgeklopt
poedersuiker

preparation

Bereiding

1

Voor het paas brood deeg

Zeef de bloem boven een mengkom. Meng het zakje gist erdoor en maak een kuiltje in het midden. Voeg het zout, de suiker, aroma, de vanillesuiker, eieren, boter en melk in het kuiltje. Kneed het met een mixer met deeghaken op de hoogste stand tot het brooddeeg van de kom loslaat en er blaasjes in het brooddeeg komen.

2

Dek de mengkom af met een (vochtige) doek. Laat het deeg rijzen op een warme plaats tot het ongeveer twee keer zo hoog is geworden. Kneed het daarna nog een keer goed door.

3

Verdeel het deeg in twee gelijke porties. Maak van de ene helft de kop, de romp en de poten. Plak ze aan elkaar met een beetje losgeklopt ei. Bestrijk daarna het lammetje met het ei. Gebruik de rest van het deeg voor de vacht. Maak daarvoor kleine rolletjes van 4 cm lang en rol ze op. Bestrijk een kant met ei en plak de rolletjes op lammetje. Laat het deeg afgedekt op een warme plaats 20 minuten rijzen. Verwarm intussen de oven voor.

4

Bestrijk het paasbrood opnieuw met ei en bak de paasbrood lammetjes in het midden van de oven. Laat de paasbrood lammetjes afkoelen en bestuif ze met poedersuiker.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 150 °C

Baktijd: 30 - 35 Minuten

Voedingswaarden Voor het recept Paasbrood lammetjes

PER PORTIE/STUK PER 100 G / ML
Energie 13356kJ
3190kcal
1298kJ
310kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g