Oranjekwarktaart met perzik en blauwe bes

De vlag kan uit met deze naturel kwarktaart met een heerlijk laagje perzikgelei en verse blauwe bessen.

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 30 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Oranjekwarktaart met perzik en blauwe bes

Voor de kwarktaart:

1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
60 g boter of margarine
1 blikje halve perziken op siroop (820g)
500 g magere kwark
250 ml slagroom
400 ml water (op kamertemperatuur)

Voor de perzikgelei:

4 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
1 el citroensap

Voor decoratie:

slagroom (spuitbus)
1 bakje blauwe bessen

Extra nodig:

springvorm Ø 24 cm
beslagkom
mixer met gardes
steelpan
kommetje/bakje
recipe.download.for.recipe

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Laat de halve perziken uitlekken in een zeef. Snijd vervolgens 3 á 4 stuks halve perziken in dunne plakjes en zet apart.

2

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

3

Taartbodem bereiden

Smelt 60 gram boter in een pannetje.

4

Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

5

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de kruimelbodem en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Leg op de koekbodem de plakjes perzik in een cirkel en zet het bakblik in de koelkast.

6

Bereid de kwarktaart

Doe 400 ml water (op kamertemperatuur 10-20°C), de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met gardes op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.

7

Voeg de taartmix toe en meng het kwarktaartbeslag met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtig geheel.

8

Schenk de kwarkvulling op de taartbodem. Laat de taart minimaal 1½ uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 90 Minuten

9

Maak een perzikgelei

Leg 4 gelatineblaadjes één voor één in koud water en laat ongeveer 5 minuten weken.

10

Pureer 200 g van de halve perziken en meng met 1 eetlepel citroensap.

11

Neem de gelatineblaadjes uit het water, knijp ze uit en leg ze vervolgens in een pannetje met 5 eetlepels van de perzikpuree. Verwarm de gelatine al roerend tot de gelatine volledig is opgelost (niet koken).

12

Laat het gelatinemengsel afkoelen tot kamertemperatuur en giet de gelatine, voordat deze begint te stollen, bij de rest van de perzikpuree. Giet de perzikgelei op de kwarktaart. Plaats in de koelkast en laat minstens 2 uur opstijven.

Opstijftijd: 120 Minuten

13

Decoreren

Decoreer de taart met toefjes opgeklopte slagroom, de blauwe bessen en 1 of 2 halve perziken in partjes.

Voedingswaarden Voor het recept Oranjekwarktaart met perzik en blauwe bes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 758 kJ
181 kcal
398 kJ
95 kcal
Vet 12.80 g 6.70 g
Koolhydraten 10.66 g 5.58 g
Eiwit 5.00 g 2.62 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no