Flag

Oostenrijkse vruchtenvlaai (Linzer torte)

12 taartpunten
Gemiddeld
40
Lekkere krokante Oostenrijkse vruchtenvlaai gevuld met frambozen- of kersenjam
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het kersenvlaai deeg
150 gbloem
0,5 tlDr. Oetker Backin
mespuntjezout
200 gsuiker
3eidooiers
2 - 3 el(zoete) witte wijn
250 gmargarine (koud)
300 gDr. Oetker Garneeramandelen (fijngehakt)
3 elcitroenrasp
1 tlkaneel
Voor de vulling
0,5 pottenkersenjam of frambozenjam
Voor het bestrijken
1eidooier losgeklopt

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin
Picture - Dr. Oetker Garneeramandelen  (fijngehakt)
1

Zo maak je de kersenvlaai

Zeef de bloem met het bakpoeder boven een mengkom. Maak een kuiltje in het midden, doe er het zout, de suiker, eierdooiers en wijn in en vermeng het tot een stevig geheel. Leg de in stukken gesneden boter, het paneermeel, de amandelen, de citroenrasp en kaneel hierop en dek het af met een beetje bloem, kneed vanuit het midden de ingrediënten snel tot een samenhangend vlaaideeg. Laat het deeg 30 minuten op een koele plaats rusten.

2

Verwarm de oven voor. Vervolgens tweederde van het deeg op een springvormbodem (doorsnede 26 cm) uitrollen en de rand op de springvormbodem zetten. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bestrijk het met jam.

Baktijd: 55 - 60 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

3

Maak van het overgebleven deeg rolletjes en leg deze traliegewijs op de jam. Bekleed de springvormrand met het deeg. Bestrijk het deeg met een losgekopte eidooier en bestrooi de taart met de geschaafde amandelen. Bak de Oostenrijkse kersenvlaai iets onder het midden van de oven.