Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

No Bake Stroopwafeltaart

Een taart met een brosse kruimelbodem met daarop een romige stroopwafelvulling en gedecoreerd met stukjes stroopwafel.

12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept No Bake Stroopwafeltaart

Voor No Bake Stroopwafeltaart:

1 pak Dr. Oetker No Bake Stroopwafeltaart
60 g boter
350 ml melk
50 ml water (heet)
250 ml slagroom
4 stroopwafels

Extra nodig:

springvorm Ø 24 cm
bakpapier
pan netje
beslagkom
mixer met garden

preparation

Bereiding

1

Taartbodem bereiden

Leg een velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2

Smelt 60 g boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

3

Bedek de bodem van de springvorm en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm in de koelkast tijdens het bereiden van de taartvulling.

4

Taartvulling bereiden

Doe de melk, het hete water en de slagroom in een kom en meng met de mixer met garden op de laagste stand ca. 10 seconden door elkaar.

5

Klop de taartmix toe en mix dit op de laagste stand tot een glad mengsel. Klop het daarna in 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige massa.

6

Schenk het taartmengsel over de bodem. Snijd de stroopwafels in kleine stukjes van 0,5 - 1 cm, verdeel dit over het taartmengsel en druk dit licht aan.

7

Laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 150 Minuten

8

Snijd met behulp van een mes de taart los van de rand. Spoel een mes af met warm water, voordat je een taartpunt snijdt.

Voedingswaarden Voor het recept No Bake Stroopwafeltaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1101kJ
263kcal
1089kJ
260kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g