Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

No Bake Chocoladetaart

Een heerlijke chocoladetaart met choco kruimelbodem voor bereiding in de koelkast. Een onweerstaanbare verwennerij!

16 taartpunten

Eenvoudig 15 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept No Bake Chocoladetaart

Voor No Bake Chocoladetaart:

1 pak Dr. Oetker No Bake Chocoladetaart
160 g boter
200 g pure chocolade (reep)
250 ml slagroom
100 ml water (koud)

Extra nodig:

springvorm Ø 24 cm
bakpapier
steelpan
beslagkom
mixer met garden

preparation

Bereiding

1

Taartbodem bereiden

Leg een velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2

Smelt 60 g boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

3

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

4

Taartvulling bereiden

Breek de chocolade in blokjes.

5

Smelt 100 g boter in een pannetje en neem het pannetje direct van het vuur als de boter gesmolten is. Roer de blokjes chocolade door de gesmolten boter, totdat de chocolade volledig gesmolten is.

6

Doe de taartmix in een kom en voeg hier het koude water en het chocolade-botermengsel aan toe. Meng het goed door elkaar.

7

Klop het mengsel met een mixer met garden op de hoogste stand 1 minuut door elkaar tot een gladde massa.

8

Voeg de slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige massa. Verdeel de chocoladevulling over de bodem.

9

Zet de vorm in de koelkast en laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven.

Opstijftijd: 150 minuten

10

Snijd met behulp van een mes de taart los van de rand. Spoel een mes af met warm water, voordat je een taartpunt snijdt.

Voedingswaarden Voor het recept No Bake Chocoladetaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1323kJ
316kcal
1809kJ
432kcal
Vet 26.45g 36.24g
Koolhydraten 16.66g 22.82g
Eiwit 2.55g 3.50g