No Bake Appel-roomtaart

Deze No Bake Appel-roomtaart heeft een brosse kruimelbodem met daarop een roomvulling, frisse appel en kruimeltopping. Zonder gebruik van je oven!

12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept No Bake Appel-roomtaart

Voor No Bake Appel-roomtaart:

1 pak Dr. Oetker No Bake Appel-roomtaart
100 g boter
250 ml slagroom
200 ml water
4 appels (bijv. Elstar)
15 ml citroensap (2 el)

Extra nodig:

springvorm Ø 24 cm
bakpapier
steelpan
beslagkom
mixer met gardes
rasp

preparation

Bereiding

1

Taartbodem bereiden

Leg een velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2

Smelt 100 g boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

3

Bedek met 3/4 van de kruimels de bodem van de springvorm en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Houd 1/4 van de kruimels achter voor decoratie en zet deze in de koelkast. Zet ook de vorm in de koelkast tijdens het bereiden van de taartvulling.

4

Taartvulling bereiden

Doe 200 ml water en de 250 ml koude slagroom in een kom. Weeg 100 g taartmix af en voeg dit toe aan de slagroom en het water (houd de rest van de taartmix achter voor de appelvulling).

5

Klop de taartvullling met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar tot een gladde massa.

6

Klop het mengsel daarna met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige massa. Verdeel de vulling over de bodem.

7

Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

8

Appelvulling bereiden

Schil en rasp de appels (grove rasp gebruiken) en vermeng dit met het citroensap en de overgebleven taartmix.

9

Verdeel de appelvulling over de roomvulling. Verdeel vervolgens de rest van de kruimels over de appelvulling.

10

Laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 150 Minuten

11

Snijd met behulp van een mes de taart los van de rand. Spoel een mes af met warm water, voordat je een taartpunt snijdt.

Voedingswaarden Voor het recept No Bake Appel-roomtaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1059 kJ
253 kcal
795 kJ
190 kcal
Vet 19.31 g 14.52 g
Koolhydraten 17.25 g 12.97 g
Eiwit 1.40 g 1.05 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no