Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

No Bake Appel-roomtaart

Deze No Bake Appel-roomtaart heeft een brosse kruimelbodem met daarop een roomvulling, frisse appel en kruimeltopping. Zonder gebruik van je oven!

12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept No Bake Appel-roomtaart

Voor No Bake Appel-roomtaart:

1 pak Dr. Oetker No Bake Appel-roomtaart
100 g boter
250 ml slagroom
200 ml water
4 appels (bijv. Elstar)
15 ml citroensap (2 el)

Extra nodig:

springvorm Ø 24 cm
bakpapier
steelpan
beslagkom
mixer met garden
rasp

preparation

Bereiding

1

Taartbodem bereiden

Leg een velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2

Smelt 100 g boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

3

Bedek met 3/4 van de kruimels de bodem van de springvorm en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Houd 1/4 van de kruimels achter voor decoratie en zet deze in de koelkast. Zet ook de vorm in de koelkast tijdens het bereiden van de taartvulling.

4

Taartvulling bereiden

Doe 200 ml water en de 250 ml koude slagroom in een kom. Weeg 100 g taartmix af en voeg dit toe aan de slagroom en het water (houd de rest van de taartmix achter voor de appelvulling).

5

Klop de taartvullling met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar tot een gladde massa.

6

Klop het mengsel daarna met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige massa. Verdeel de vulling over de bodem.

7

Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

8

Appelvulling bereiden

Schil en rasp de appels (grove rasp gebruiken) en vermeng dit met het citroensap en de overgebleven taartmix.

9

Verdeel de appelvulling over de roomvulling. Verdeel vervolgens de rest van de kruimels over de appelvulling.

10

Laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 150 minuten

11

Snijd met behulp van een mes de taart los van de rand. Spoel een mes af met warm water, voordat je een taartpunt snijdt.

Voedingswaarden Voor het recept No Bake Appel-roomtaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1059 kJ
253 kcal
795 kJ
190 kcal
Vet 19.31 g 14.52 g
Koolhydraten 17.25 g 12.97 g
Eiwit 1.40 g 1.05 g