Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

No Bake Appel-roomtaart

Deze No Bake Appel-roomtaart heeft een brosse kruimelbodem met daarop een roomvulling, frisse appel en kruimeltopping. Zonder gebruik van je oven!

12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept No Bake Appel-roomtaart

Voor No Bake Appel-roomtaart:

1 pak Dr. Oetker No Bake Appel-roomtaart
100 g boter
250 ml slagroom
200 ml water
4 appels (bijv. Elstar)
15 ml citroensap (2 el)

Extra nodig:

springvorm Ø 24 cm
bakpapier
steelpan
beslagkom
mixer met garden
rasp

preparation

Bereiding

1

Taartbodem bereiden

Leg een velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2

Smelt 100 g boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

3

Bedek met 3/4 van de kruimels de bodem van de springvorm en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Houd 1/4 van de kruimels achter voor decoratie en zet deze in de koelkast. Zet ook de vorm in de koelkast tijdens het bereiden van de taartvulling.

4

Taartvulling bereiden

Doe 200 ml water en de 250 ml koude slagroom in een kom. Weeg 100 g taartmix af en voeg dit toe aan de slagroom en het water (houd de rest van de taartmix achter voor de appelvulling).

5

Klop de taartvullling met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar tot een gladde massa.

6

Klop het mengsel daarna met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige massa. Verdeel de vulling over de bodem.

7

Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

8

Appelvulling bereiden

Schil en rasp de appels (grove rasp gebruiken) en vermeng dit met het citroensap en de overgebleven taartmix.

9

Verdeel de appelvulling over de roomvulling. Verdeel vervolgens de rest van de kruimels over de appelvulling.

10

Laat de taart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 150 minuten

11

Snijd met behulp van een mes de taart los van de rand. Spoel een mes af met warm water, voordat je een taartpunt snijdt.

Voedingswaarden Voor het recept No Bake Appel-roomtaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1059kJ
253kcal
795kJ
190kcal
Vet 19.31g 14.52g
Koolhydraten 17.25g 12.97g
Eiwit 1.40g 1.05g