Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

No Bake Aardbei-roomtaart

Een heerlijk romige taart met een brosse chocolate chip kruimelbodem, een verrukkelijke aardbeivulling en een mooie aardbei-geleilaag.

10 - 12 stuks

Eenvoudig 30 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept No Bake Aardbei-roomtaart

Voor No Bake Aardbeien-roomtaart:

1 pak Dr. Oetker No Bake Aardbei-roomtaart
60 g boter (op kamertemperatuur)
250 ml slagroom koelkast
200 g crème fraiche
1 blikje Taart & Vlaaifruit Aardbeien
450 ml water kamertemperatuur

Extra nodig:

Springvorm Ø24 cm
Bakpapier
Beslagkom
Mixer met garden
Weegschaal

preparation

Bereiding

1

Taartbodem bereiden (5 minuten)

Leg een velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2

Doe 60 g boter in een magnetronbestendige kom en zet dit 30-60 seconden op 600-1200 Watt in de magnetron. Haal de boter uit de magnetron als het nog net niet helemaal gesmolten is. 

3

Roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

4

Bedek de bodem van de springvorm met de massa en druk dit stevig aan met bijvoorbeeld de bolle kant van een lepel.

5

Zet de vorm in de koelkast tijdens de bereiding vna de taartvulling.

6

Taartvulling bereiden (5 minuten)

Doe de crème fraîche en de koude slagroom met 350 ml water in een kom. Weeg 150 g taartmix af en voeg dit toe aan het mengsel toe. (de rest van de taartmix houd je achter voor de gelei).

7

Meng dit met de mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut door elkaar.

8

Klop daarna op de middelste stand in 2 minuten tot een gladde massa.

9

Voeg 1/3 van het blik vlaaivulling toe aan  dit mengsel en mix dit op de laagste stand 30 seconden door elkaar.

10

Verdeel dit taartmengsel gelijkmatig over de bodem.

11

Laat de taart ten minste 30 minuten opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: ongeveer 30 minuten

12

Aardbei-geleilaag bereiden (5 minuten)

Doe de overige vlaaivulling in een schone beslagkom en mix dit 30 seconden door elkaar op de hoogste stand.

13

Voeg hier 100 ml water en de overgebleven taartmix aan toe en mix nogmaals 30 seconden op de laagste stand.

14

Verspreid dit mengsel over de opgesteven taart en laat dit nog ten minste 2 uur in de koelkast opstijven.

Opstijftijd: 120 minuten

Voedingswaarden Voor het recept No Bake Aardbei-roomtaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1218kJ
291kcal
741kJ
177kcal
Vet 22.96g 14.00g
Koolhydraten 18.69g 11.40g
Eiwit 1.99g 1.21g