Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

New York Cheesecake

De klassieker uit New York! Zo maak je 'm.

16 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept New York Cheesecake

Voor de New York Cheesecake bodem:

130 g tarwe biscuits
80 g margarine (gesmolten)

Voor de New York Cheesecake vulling:

800 g MonChou
150 g suiker
1 tl Dr. Oetker Citroen Aroma
4 eieren
2 el Dr. Oetker Custard
180 ml slagroom

Voor de topping:

250 g Crème fraîche
30 g poedersuiker

preparation

Bereiding

1

Bekleed een springvorm met bakpapier of vet de vorm in.

2

Verkruimel de koekjes. Meng er gesmolten boter door. Verdeel de kruimelkoekbodem over de springvormbodem en maak een opstaand randje van ongeveer 2 cm. Zet de bodem ongeveer tien minuten in de koelkast.

3

Meng de roomkaas, suiker en citroenaroma tot een glad cheescake mengsel. Roer daarna de eieren er één voor één kort door.

4

Klop de slagroom met de custard lobbig. Meng het daarna door het New York Cheesecake mengsel.

5

Vewarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 45 minuten

6

Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het cheesecake mengsel over de bodem. Strijk het glad. Bak de cheesecake in ongeveer 45 minuten gaar. Laat de oven aan staan.

7

Laat de cheesecake ongeveer tien minuten afkoelen op een rooster. Meng ondertussen de crème fraîche met de poedersuiker.

8

Verdeel de crème fraîche over de cheesecake en bak de cheesecake nog tien minuten in de warme oven.

9

Laat de New York Cheesecake afkoelen en zet 'm daarna nog minimaal vier uur in de koelkast, zodat hij goed stevig wordt.

Voedingswaarden Voor het recept New York Cheesecake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1679kJ
401kcal
1444kJ
345kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g