Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

New York Cheesecake

De klassieker uit New York! Zo maak je 'm.

16 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept New York Cheesecake

Voor de New York Cheesecake bodem:

130 g tarwe biscuits
80 g margarine (gesmolten)

Voor de New York Cheesecake vulling:

800 g MonChou
150 g suiker
1 tl Dr. Oetker Citroen Aroma
4 eieren
2 el Dr. Oetker Custard
180 ml slagroom

Voor de topping:

250 g Crème fraîche
30 g poedersuiker

preparation

Bereiding

1

Bekleed een springvorm met bakpapier of vet de vorm in.

2

Verkruimel de koekjes. Meng er gesmolten boter door. Verdeel de kruimelkoekbodem over de springvormbodem en maak een opstaand randje van ongeveer 2 cm. Zet de bodem ongeveer tien minuten in de koelkast.

3

Meng de roomkaas, suiker en citroenaroma tot een glad cheescake mengsel. Roer daarna de eieren er één voor één kort door.

4

Klop de slagroom met de custard lobbig. Meng het daarna door het New York Cheesecake mengsel.

5

Vewarm de oven voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 45 minuten

6

Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel het cheesecake mengsel over de bodem. Strijk het glad. Bak de cheesecake in ongeveer 45 minuten gaar. Laat de oven aan staan.

7

Laat de cheesecake ongeveer tien minuten afkoelen op een rooster. Meng ondertussen de crème fraîche met de poedersuiker.

8

Verdeel de crème fraîche over de cheesecake en bak de cheesecake nog tien minuten in de warme oven.

9

Laat de New York Cheesecake afkoelen en zet 'm daarna nog minimaal vier uur in de koelkast, zodat hij goed stevig wordt.

Voedingswaarden Voor het recept New York Cheesecake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1679 kJ
401 kcal
1444 kJ
345 kcal
Vet 32.69 g 28.18 g
Koolhydraten 19.78 g 17.05 g
Eiwit 7.24 g 6.24 g