Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Naked Red Velvet Kersttaart

Steel de show deze Kerst met een prachtige Naked Red Velvet laagjestaart met een vulling van stoofpeertjesmousse en witte chocolade.

14 - 16 taartpunten

Voor ervaren bakkers 30 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Naked Red Velvet Kersttaart

Voor de Naked Red Velvet Kersttaart:

2 pakken Dr. Oetker Verwen Red Velvet Cake
4 eieren
700 ml slagroom
2 eidooiers
2 el suiker
160 ml melk
100 g witte chocolade
125 g stoofperen
1 tl Dr. Oetker Vanille Aroma
150 g bramen
150 g blauwe bessen

Extra nodig:

steelpan
1 el ijswater
2 kommen
mixer met garden
springvormen 16 Ø en 20 Ø
2 spuitzakken

preparation

Bereiding

1

Verwarm de melk in een pan (de melk mag niet gaan koken).

2

Klop ondertussen de eierdooiers met de suiker licht en romig en voeg beetje bij beetje de warme melk toe.

3

Giet het mengsel terug in de pan en laat het op laag vuur iets indikken.

4

Breek de witte chocolade in kleine stukjes en snijd de stoofpeertjes in kleine blokjes.

5

Verdeel het melkmengsel over 2 kommen en voeg aan de ene kom de witte chocolade toe. Laat volledig smelten en roer goed. Voeg aan de andere kom de stoofpeertjes en het vanillearoma toe.

6

Laat beiden afkoelen in een bak met ijswater.

7

Klop ondertussen de slagroom stijf, verdeel over de 2 kommen en spatel voorzichtig tot een luchtige mousse. Laat beide kommen minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

8

Bereid, terwijl de mousse opstijft, de Dr. Oetker Red Velvet Cakes in 2 springvormen met verschillende formaten. Laat de Red Velvet Cake na het bakken helemaal afkoelen.

9

Snijd beide Red Velvet Cakes in 3 lagen en zorg dat de lagen even dik zijn.

10

Verdeel de mousse over 2 spuitzakken. Verdeel de witte chocolademousse over de grootste 2 taartlagen en sluit af met de derde grote taartlaag.

11

Plak een kleinere taartlaag met een beetje mousse op de grote taart en verdeel vervolgens de stoofpeertjesmousse over de 2 kleinere taartlagen. Eindig weer met een kleine taartlaag. Bewaar de taart tot moment van serveren in de koeling.

12

Garneer de Naked Red Velvet Kerstcake vlak voor het uitserveren met de bramen en blauwe bessen.

Voedingswaarden Voor het recept Naked Red Velvet Kersttaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1608 kJ
384 kcal
1072 kJ
256 kcal
Vet 28.98 g 19.32 g
Koolhydraten 24.26 g 16.17 g
Eiwit 6.14 g 4.09 g