Naked Red Velvet Kersttaart

Steel de show deze Kerst met een prachtige Naked Red Velvet laagjestaart met een vulling van stoofpeertjesmousse en witte chocolade.

14 - 16 taartpunten

Voor ervaren bakkers 30 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Naked Red Velvet Kersttaart

Voor de Naked Red Velvet Kersttaart:

2 pakken Dr. Oetker Verwen Red Velvet Cake
4 eieren
700 ml slagroom
2 eidooiers
2 el suiker
160 ml melk
100 g witte chocolade
125 g stoofperen
1 tl Dr. Oetker Vanille Aroma
150 g bramen
150 g blauwe bessen

Extra nodig:

steelpan
1 el ijswater
2 kommen
mixer met garden
springvormen 16 Ø en 20 Ø
2 spuitzakken

preparation

Bereiding

1

Verwarm de melk in een pan (de melk mag niet gaan koken).

2

Klop ondertussen de eierdooiers met de suiker licht en romig en voeg beetje bij beetje de warme melk toe.

3

Giet het mengsel terug in de pan en laat het op laag vuur iets indikken.

4

Breek de witte chocolade in kleine stukjes en snijd de stoofpeertjes in kleine blokjes.

5

Verdeel het melkmengsel over 2 kommen en voeg aan de ene kom de witte chocolade toe. Laat volledig smelten en roer goed. Voeg aan de andere kom de stoofpeertjes en het vanillearoma toe.

6

Laat beiden afkoelen in een bak met ijswater.

7

Klop ondertussen de slagroom stijf, verdeel over de 2 kommen en spatel voorzichtig tot een luchtige mousse. Laat beide kommen minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

8

Bereid, terwijl de mousse opstijft, de Dr. Oetker Red Velvet Cakes in 2 springvormen met verschillende formaten. Laat de Red Velvet Cake na het bakken helemaal afkoelen.

9

Snijd beide Red Velvet Cakes in 3 lagen en zorg dat de lagen even dik zijn.

10

Verdeel de mousse over 2 spuitzakken. Verdeel de witte chocolademousse over de grootste 2 taartlagen en sluit af met de derde grote taartlaag.

11

Plak een kleinere taartlaag met een beetje mousse op de grote taart en verdeel vervolgens de stoofpeertjesmousse over de 2 kleinere taartlagen. Eindig weer met een kleine taartlaag. Bewaar de taart tot moment van serveren in de koeling.

12

Garneer de Naked Red Velvet Kerstcake vlak voor het uitserveren met de bramen en blauwe bessen.

Voedingswaarden Voor het recept Naked Red Velvet Kersttaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1608 kJ
384 kcal
1072 kJ
256 kcal
Vet 28.98 g 19.32 g
Koolhydraten 24.26 g 16.17 g
Eiwit 6.14 g 4.09 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no