Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Naked Drip Paastaart

Met deze paastaart op tafel maak je echt indruk tijdens de paasbrunch. De decoratie kun je net zo mooi maken als je zelf wilt, wij kozen voor paaseitjes.

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Naked Drip Paastaart

Voor de Naked Drip Paastaart:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren
50 ml water

Voor de vulling:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g boter (op kamertemperatuur)
125 ml melk
3 - 4 el aardbeienjam
strooibus Dr. Oetker Regenboogfantasie

Voor de decoratie:

1 beker Dr. Oetker Choco Dip bruin
chocolade paaseitjes , chocoladesticks, koekjes naar keuze

Extra nodig:

springvorm 20 cm
mixer met garden
kartelmes/broodmes

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

Baktijd: 35 - 45 minuten

2

Bak de biscuittaart volgens de bereidingswijze op de verpakking. Je kunt controleren of de taart gaar is door met een prikker in het midden van de taart te prikken. Als deze er schoon uit komt is taart gaar, zo niet, bak de taart nog 5 tot minuten extra en controleer opnieuw. Laat de taart na het bakken helemaal afkoelen.

3

Maak de botercrème volgens de bereidingswijze op de verpakking. Gebruik de helft van de botercrème voor de vulling. Maak deze vulling op smaak met Regenboogfantasie Chocoladebolletjes.

4

Is de bovenkant van de taart een beetje bol? Draai de taart om, zodat je een vlakke bovenkant krijgt. Snijd de taart twee keer horizontaal door, zodat je drie lagen hebt. Haal er 2 gedeeltes biscuittaart af en leg het onderste gedeelte op een serveerbord. Bestrijk deze laag met de crème. Leg de tweede biscuit laag erop. Bestrijk deze met 3-4 eetlepels aardbeienjam. Leg de bovenste laag op de taart.

5

Bestrijk nu de taart met de overgebleven botercrème, zodat de taart mooi glad wordt. Het geeft een leuk effect als je nog wat van de taart ziet.

6

Choco drips maken

Verwarm de Choco Dip volgens de aanwijzingen op de beker. Leg alle chocoladedecoratie klaar. Hak de eventueel wat grotere stukken chocolade kleiner.

7

Maak de choco drips op de taart door met een lepeltje langs de rand een klein beetje Choco Dip te gieten. Zorg dat de dip niet te warm is. Het moet ongeveer yoghurt dikte zijn. Als je de randen gedaan hebt, kun je het midden opvullen met de Choco Dip.

8

Versier de taart daarna met paasdecoratie. Begin in het midden met de grotere decoratie en daarna de kleinere decoratie.

Voedingswaarden Voor het recept Naked Drip Paastaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1700kJ
406kcal
1394kJ
333kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g