Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Naked Cake met rabarber

Rabarber en pistache is een geweldige smaakcombinatie. In het rabarberseizoen maak je deze taart natuurlijk met verse rabarber, buiten het seizoen kun je ook prima kant-en-klare rabarber compote gebruiken.

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Naked Cake met rabarber

Voor de biscuitbodem:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren (m)
50 ml water

Voor de botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter
125 ml melk

Voor de rabarbercompote:

250 g rabarber
2 el suiker
4 el water
1 zakje Dr. Oetker Taartina Helder
225 ml water
25 ml grenadine (limonade siroop) / ongeveer 1 el

Voor decoratie:

0,25 - 0,5 granaatappels
gepelde pistachenoten gehakt

Extra nodig:

springvorm 24 cm
bakpapier en bakspray
mixer met garden
spuitzak

preparation

Bereiding

1

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

2

Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de rand in met een bakspray.

3

Biscuitbodem bereiden

Doe de biscuitmix, de eieren en het water in een beslagkom. Meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.

4

Bak de biscuittaart in 30 tot 40 minuten iets onder het midden van de voorverwarmde oven gaar en goudbruin. Laat de biscuittaart op een rooster afkoelen. Verwijder na 10 minuten de bakvorm en laat de taart op een rooster om verder af te koelen.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

Baktijd: 30 - 40 minuten

5

Voor de rabarbercompote

Snijd ondertussen de rabarber in kleine stukken van ongeveer 2 cm. Laat het ongeveer 10-15 minuten met 4 el water stoven in een pannetje met deksel, tot de rabarber zacht is.

6

Meng een zakje Taartina met 250 ml grenadine limonade. Schenk het over de rabarber. Meng het door elkaar en laat de compote in een schaal afkoelen.

7

Botercrème bereiden

Maak de botercrème volgens de aanwijzingen op het zakje. Vul de spuitzak met de botercrème.

8

Taart vullen en decoreren

Snijd de afgekoelde taart met een broodmes in drie lagen. Leg de onderste taartlaag op een bord.

9

Maak twee cirkels met botercrème op de onderste taartlaag. Maak de eerste ring aan de buitenste rand en daarna een wat meer in het midden. Vul de tussenruimte op met rabarber compote. Leg de tweede taartlaag erop en herhaal dit.

10

Leg tot slot de bovenkant van de taart er op en versier deze met de overgebleven botercrème, gehakte pistachenoten en granaatappelpitjes.

Voedingswaarden Voor het recept Naked Cake met rabarber

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1172kJ
280kcal
795kJ
190kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g