Naked Cake met rabarber

Rabarber en pistache is een geweldige smaakcombinatie. In het rabarberseizoen maak je deze taart natuurlijk met verse rabarber, buiten het seizoen kun je ook prima kant-en-klare rabarber compote gebruiken.

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Naked Cake met rabarber

Voor de biscuitbodem:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren (m)
50 ml water

Voor de botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter
125 ml melk

Voor de rabarbercompote:

250 g rabarber
2 el suiker
4 el water
1 zakje Dr. Oetker Taartina Helder
225 ml water
25 ml grenadine (limonade siroop) / ongeveer 1 el

Voor decoratie:

0,25 - 0,5 granaatappels
gepelde pistachenoten gehakt

Extra nodig:

springvorm 24 cm
bakpapier en bakspray
mixer met garden
spuitzak

preparation

Bereiding

1

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

2

Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de rand in met een bakspray.

3

Biscuitbodem bereiden

Doe de biscuitmix, de eieren en het water in een beslagkom. Meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.

4

Bak de biscuittaart in 30 tot 40 minuten iets onder het midden van de voorverwarmde oven gaar en goudbruin. Laat de biscuittaart op een rooster afkoelen. Verwijder na 10 minuten de bakvorm en laat de taart op een rooster om verder af te koelen.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

Baktijd: 30 - 40 Minuten

5

Voor de rabarbercompote

Snijd ondertussen de rabarber in kleine stukken van ongeveer 2 cm. Laat het ongeveer 10-15 minuten met 4 el water stoven in een pannetje met deksel, tot de rabarber zacht is.

6

Meng een zakje Taartina met 250 ml grenadine limonade. Schenk het over de rabarber. Meng het door elkaar en laat de compote in een schaal afkoelen.

7

Botercrème bereiden

Maak de botercrème volgens de aanwijzingen op het zakje. Vul de spuitzak met de botercrème.

8

Taart vullen en decoreren

Snijd de afgekoelde taart met een broodmes in drie lagen. Leg de onderste taartlaag op een bord.

9

Maak twee cirkels met botercrème op de onderste taartlaag. Maak de eerste ring aan de buitenste rand en daarna een wat meer in het midden. Vul de tussenruimte op met rabarber compote. Leg de tweede taartlaag erop en herhaal dit.

10

Leg tot slot de bovenkant van de taart er op en versier deze met de overgebleven botercrème, gehakte pistachenoten en granaatappelpitjes.

Voedingswaarden Voor het recept Naked Cake met rabarber

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1172 kJ
280 kcal
795 kJ
190 kcal
Vet 12.78 g 8.69 g
Koolhydraten 29.40 g 20.00 g
Eiwit 5.39 g 3.67 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no