Flag

Naked Cake met eetbare bloemen

10 - 12 taartpunten
Gemiddeld
40
Zo mooi, en zo eenvoudig om te maken! Een Naked Cake met eetbare bloemen.
Logo Image
Baktips
Let op! de bereidingswijze van Dr. Oetker Biscuittaart is onlangs gewijzigd. Deze receptuur is op basis van Dr. Oetker Basismix Biscuittaart. Heb jij een roze verpakking met de naam Biscuitmix Basismix voor taart, volg dan de bereidingswijze op het pak.
Baktips
Eetbare bloemen kunnen kopen bij delicatesse zaken of online. En als je geduld hebt, kun je ook een zakje eetbare bloemzaadjes kopen deze zaaien in de tuin of in een potje.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de biscuitbodem
1 pakDr. Oetker Biscuittaart Naturel
5eieren (m)
50 mlwater
Voor de botercreme
1 zakjeDr. Oetker Botercrème
100 groomboter
125 mlmelk
1limoen
100 gframbozen
Voor decoratie
200 gaardbeien
100 gblauwe bessen
eetbare bloemen
Extra nodig
springvorm 20 of 24 cm
bakpapier en bakspray
mixer met gardes
spatel of plat mes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
Picture - Dr. Oetker Botercrème
1

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C

2

Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de rand in met een bakspray.

3

Biscuitbodem bereiden

Doe de biscuitmix, de eieren en het water in een beslagkom. Meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.

4

Bak de biscuittaart in 30 tot 40 minuten iets onder het midden van de voorverwarmde oven gaar en goudbruin. Laat de biscuittaart op een rooster afkoelen.

Baktijd: 30 - 40 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C

5

Verwijder na 10 minuten de bakvorm en laat de taart op een rooster om verder af te koelen.

6

Botercrème bereiden

Rasp de schil van de limoen. Klop ondertussen de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

7

Voeg de melk en de mix voor botercreme aan de boter toe. Roer met de mixer op de laagste stand het geheel in ongeveer ½ minuut tot een iets dikkere massa. Ga met een lepel over de bodem van de kom zodat alle boter goed in de massa wordt opgenomen.

8

Voeg de limoenrasp toe en klop in ongeveer 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

9

Taart vullen en decoreren

Snijd de afgekoelde taart met een broodmes in drie lagen. Leg de onderste taartlaag op een bord en bestrijk deze met een laagje limoen creme. Leg de volgende laag er bovenop en bestrijk deze ook met een laagje creme. Leg tot slot de bovenste taart laag er op en bestrijk verdeel de laatste botercreme erover.

10

Versier de taart met (stukjes) aardbei, blauwe bessen en eetbare bloemen.

Baktips

  • Let op! de bereidingswijze van Dr. Oetker Biscuittaart is onlangs gewijzigd. Deze receptuur is op basis van Dr. Oetker Basismix Biscuittaart. Heb jij een roze verpakking met de naam Biscuitmix Basismix voor taart, volg dan de bereidingswijze op het pak.
  • Eetbare bloemen kunnen kopen bij delicatesse zaken of online. En als je geduld hebt, kun je ook een zakje eetbare bloemzaadjes kopen deze zaaien in de tuin of in een potje.