Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Naked Cake met eetbare bloemen

Zo mooi, en zo eenvoudig om te maken! Een Naked Cake met eetbare bloemen.

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Naked Cake met eetbare bloemen

Voor de biscuitbodem:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren (m)
50 ml water

Voor de botercreme:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter
125 ml melk
1 limoen
100 g frambozen

Voor decoratie:

200 g aardbeien
100 g blauwe bessen
eetbare bloemen

Extra nodig:

springvorm 20 of 24 cm
bakpapier en bakspray
mixer met garden
spatel of plat mes

preparation

Bereiding

1

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

2

Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de rand in met een bakspray.

3

Biscuitbodem bereiden

Doe de biscuitmix, de eieren en het water in een beslagkom. Meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.

4

Bak de biscuittaart in 30 tot 40 minuten iets onder het midden van de voorverwarmde oven gaar en goudbruin. Laat de biscuittaart op een rooster afkoelen.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

Baktijd: 30 - 40 minuten

5

Verwijder na 10 minuten de bakvorm en laat de taart op een rooster om verder af te koelen.

6

Botercrème bereiden

Rasp de schil van de limoen. Klop ondertussen de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

7

Voeg de melk en de mix voor botercreme aan de boter toe. Roer met de mixer op de laagste stand het geheel in ongeveer ½ minuut tot een iets dikkere massa. Ga met een lepel over de bodem van de kom zodat alle boter goed in de massa wordt opgenomen.

8

Voeg de limoenrasp toe en klop in ongeveer 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

9

Taart vullen en decoreren

Snijd de afgekoelde taart met een broodmes in drie lagen. Leg de onderste taartlaag op een bord en bestrijk deze met een laagje limoen creme. Leg de volgende laag er bovenop en bestrijk deze ook met een laagje creme. Leg tot slot de bovenste taart laag er op en bestrijk verdeel de laatste botercreme erover.

10

Versier de taart met (stukjes) aardbei, blauwe bessen en eetbare bloemen.

Voedingswaarden Voor het recept Naked Cake met eetbare bloemen

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1055 kJ
252 kcal
804 kJ
192 kcal
Vet 12.87 g 9.83 g
Koolhydraten 25.59 g 19.53 g
Eiwit 5.43 g 4.14 g