Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Naked Cake met eetbare bloemen

Zo mooi, en zo eenvoudig om te maken! Een Naked Cake met eetbare bloemen.

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Naked Cake met eetbare bloemen

Voor de biscuitbodem:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren (m)
50 ml water

Voor de botercreme:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter
125 ml melk
1 limoen
100 g frambozen

Voor decoratie:

200 g aardbeien
100 g blauwe bessen
eetbare bloemen

Extra nodig:

springvorm 20 of 24 cm
bakpapier en bakspray
mixer met garden
spatel of plat mes

preparation

Bereiding

1

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

2

Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de rand in met een bakspray.

3

Biscuitbodem bereiden

Doe de biscuitmix, de eieren en het water in een beslagkom. Meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.

4

Bak de biscuittaart in 30 tot 40 minuten iets onder het midden van de voorverwarmde oven gaar en goudbruin. Laat de biscuittaart op een rooster afkoelen.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

Baktijd: 30 - 40 minuten

5

Verwijder na 10 minuten de bakvorm en laat de taart op een rooster om verder af te koelen.

6

Botercrème bereiden

Rasp de schil van de limoen. Klop ondertussen de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

7

Voeg de melk en de mix voor botercreme aan de boter toe. Roer met de mixer op de laagste stand het geheel in ongeveer ½ minuut tot een iets dikkere massa. Ga met een lepel over de bodem van de kom zodat alle boter goed in de massa wordt opgenomen.

8

Voeg de limoenrasp toe en klop in ongeveer 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

9

Taart vullen en decoreren

Snijd de afgekoelde taart met een broodmes in drie lagen. Leg de onderste taartlaag op een bord en bestrijk deze met een laagje limoen creme. Leg de volgende laag er bovenop en bestrijk deze ook met een laagje creme. Leg tot slot de bovenste taart laag er op en bestrijk verdeel de laatste botercreme erover.

10

Versier de taart met (stukjes) aardbei, blauwe bessen en eetbare bloemen.

Voedingswaarden Voor het recept Naked Cake met eetbare bloemen

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1055kJ
252kcal
804kJ
192kcal
Vet 12.87g 9.83g
Koolhydraten 25.59g 19.53g
Eiwit 5.43g 4.14g