Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Naked Cake met appel en kaneel

Een luchtige biscuittaart gevuld met heerlijke bastognekoekvulling en gesmoorde appeltjes: appeltaart maar dan even anders.

12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Naked Cake met appel en kaneel

Voor de Naked Cake:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren
50 ml water

Voor de botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter
125 ml melk
130 g Bastognekoeken

Voor de appelvulling:

3 appels
2 tl kaneel
4 el basterdsuiker
50 - 75 g rozijnen
2 el poedersuiker

Extra nodig:

springvorm Ø18 cm met extra hoge rand (of Ø24 cm)
bakpapier
mixer met garden
beslagkom
1 ronde ovenschaal

preparation

Bereiding

1

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

2

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de rand in met bakspray.

3

Doe de mix, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag. Vul de springvorm met het beslag (voor max. 2/3).

4

Was en snijd de appels doormidden en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels vervolgens in gelijke blokjes en meng met de kaneel, de suiker en de rozijnen. Verdeel de appels over een ovenschaal.

5

Plaats de gevulde springvorm op het rooster in de voorverwarmde oven en bak de taart in 30 tot 40 minuten gaar en goudbruin. Plaats tijdens de laatste 20 bakminuten ook de appelstukjes in de oven. Laat de taart na het bakken op een rooster afkoelen. Laat ook de gekarameliseerde appelstukjes afkoelen buiten de oven.

6

Verkruimel de bastognekoeken. Dit kan bijvoorbeeld met een keukenmachine of staafmixer.

7

Klop vervolgens de zachte roomboter op de laagste stand met een mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

8

Voeg de melk en de mix voor de botercrème toe. Roer het geheel in circa een halve minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en langs de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden. Voeg vervolgens de koekkruimels toe (houd een handje koekkruimels achter de hand voor de garnering van de taart). Klop de massa in circa 1 minuut op de middelste stand tot een luchtig geheel.

9

Snijd de afgekoelde taart met een broodmes over de lengte in 3 gelijke plakken en vul de taart met een laagje botercrème. Stapel de 3 lagen op elkaar en garneer de taart met de gekarameliseerde appelstukjes en rozijnen, fijnere bastogne kruimels en poedersuiker.

Voedingswaarden Voor het recept Naked Cake met appel en kaneel

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1411kJ
337kcal
1001kJ
239kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g