Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Naked Cake met appel en kaneel

Een luchtige biscuittaart gevuld met heerlijke bastognekoekvulling en gesmoorde appeltjes: appeltaart maar dan even anders.

12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Naked Cake met appel en kaneel

Voor de Naked Cake:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren
50 ml water

Voor de botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter
125 ml melk
130 g Bastognekoeken

Voor de appelvulling:

3 appels
2 tl kaneel
4 el basterdsuiker
50 - 75 g rozijnen
2 el poedersuiker

Extra nodig:

springvorm Ø18 cm met extra hoge rand (of Ø24 cm)
bakpapier
mixer met garden
beslagkom
1 ronde ovenschaal

preparation

Bereiding

1

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

2

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de rand in met bakspray.

3

Doe de mix, de eieren en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag. Vul de springvorm met het beslag (voor max. 2/3).

4

Was en snijd de appels doormidden en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels vervolgens in gelijke blokjes en meng met de kaneel, de suiker en de rozijnen. Verdeel de appels over een ovenschaal.

5

Plaats de gevulde springvorm op het rooster in de voorverwarmde oven en bak de taart in 30 tot 40 minuten gaar en goudbruin. Plaats tijdens de laatste 20 bakminuten ook de appelstukjes in de oven. Laat de taart na het bakken op een rooster afkoelen. Laat ook de gekarameliseerde appelstukjes afkoelen buiten de oven.

6

Verkruimel de bastognekoeken. Dit kan bijvoorbeeld met een keukenmachine of staafmixer.

7

Klop vervolgens de zachte roomboter op de laagste stand met een mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

8

Voeg de melk en de mix voor de botercrème toe. Roer het geheel in circa een halve minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en langs de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden. Voeg vervolgens de koekkruimels toe (houd een handje koekkruimels achter de hand voor de garnering van de taart). Klop de massa in circa 1 minuut op de middelste stand tot een luchtig geheel.

9

Snijd de afgekoelde taart met een broodmes over de lengte in 3 gelijke plakken en vul de taart met een laagje botercrème. Stapel de 3 lagen op elkaar en garneer de taart met de gekarameliseerde appelstukjes en rozijnen, fijnere bastogne kruimels en poedersuiker.

Voedingswaarden Voor het recept Naked Cake met appel en kaneel

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1411 kJ
337 kcal
1001 kJ
239 kcal
Vet 13.85 g 9.82 g
Koolhydraten 44.58 g 31.62 g
Eiwit 5.45 g 3.86 g