Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Mudpie

Een echte feelgood taart: de originele en superlekkere mudpie. Zo maak je ‘m:

1 taart

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Mudpie

Extra nodig:

Springvorm Ø24 cm
Bakpapier

Voor de mudpie bodem:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Kruimelbodem
50 g boter

Voor de cakelaag:

80 g pure chocolade in stukjes
80 g boter
2 eieren (eiwit en eigeel gesplitst)
80 g basterdsuiker (lichte)
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
150 g Mascarpone

Voor de topping:

1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

preparation

Bereiding

1

Maak de kruimelbodem volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Bedek de bodem van de bakvorm met het kruimelmengsel, druk stevig aan en zet de bodem in de koelkast om op te stijven.

3

Maak nu het cakebeslag. Breek de chocolade in stukjes en doe dit samen met de boter in een kom die je op een pan met een laagje kokend water zet (au bain-marie). Zorg dat de kom het water niet raakt. Roer tot chocolade en boter gesmolten zijn.

4

Roer er dan de suiker en vanillesuiker door tot die ook gesmolten zijn. Haal van het vuur, laat afkoelen tot kamertemperatuur en klop er dan de twee eidooiers door.

5

Klop in een andere, vetvrije kom de eiwitten stijf tot je er pieken van kunt maken. (je kunt de kom heel goed vetvrij krijgen door er een paar druppeltjes citroen sap in te doen).

6

Meng de eiwitten met het chocolademengsel en de mascarpone. Lees de tip hoe je dat het beste doet.

7

Verwarm de oven voor. Haal de bakvorm uit de koelkast en giet het cakemengsel op de bodem. Strijk de bovenkant glad.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

8

Bak de mudpie in de oven en test na 30 minuten of de cake gaar is. De cake is gaar als de bovenkant stevig aan voelt.

9

Haal de mudpie uit de oven en laat 'm goed afkoelen.

10

Maak de Chocoglazuur volgens de aanwijzing op de verpakking klaar en schenk het over de afgekoelde mudpie.

Voedingswaarden Voor het recept Mudpie

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 15910 kJ
3800 kcal
1993 kJ
476 kcal
Vet 272.99 g 34.21 g
Koolhydraten 281.50 g 35.28 g
Eiwit 46.36 g 5.81 g