Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Mudpie

Een echte feelgood taart: de originele en superlekkere mudpie. Zo maak je ‘m:

1 taart

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Mudpie

Extra nodig:

Springvorm 24 cm
Bakpapier

Voor de mudpie bodem:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Kruimelbodem
50 g boter

Voor de cakelaag:

80 g pure chocolade in stukjes
80 g boter
2 eieren (eiwit en eigeel gesplitst)
80 g basterdsuiker (lichte)
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
150 g Mascarpone

Voor de topping:

1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

preparation

Bereiding

1

Maak de kruimelbodem volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Bedek de bodem van de bakvorm met het kruimelmengsel, druk stevig aan en zet de bodem in de koelkast om op te stijven.

3

Maak nu het cakebeslag. Breek de chocolade in stukjes en doe dit samen met de boter in een kom die je op een pan met een laagje kokend water zet (au bain-marie). Zorg dat de kom het water niet raakt. Roer tot chocolade en boter gesmolten zijn.

4

Roer er dan de suiker en vanillesuiker door tot die ook gesmolten zijn. Haal van het vuur, laat afkoelen tot kamertemperatuur en klop er dan de twee eidooiers door.

5

Klop in een andere, vetvrije kom de eiwitten stijf tot je er pieken van kunt maken. (je kunt de kom heel goed vetvrij krijgen door er een paar druppeltjes citroen sap in te doen).

6

Meng de eiwitten met het chocolademengsel en de mascarpone. Lees de tip hoe je dat het beste doet.

7

Verwarm de oven voor. Haal de bakvorm uit de koelkast en giet het cakemengsel op de bodem. Strijk de bovenkant glad.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

8

Bak de mudpie in de oven en test na 30 minuten of de cake gaar is. De cake is gaar als de bovenkant stevig aan voelt.

9

Haal de mudpie uit de oven en laat 'm goed afkoelen.

10

Maak de Chocoglazuur volgens de aanwijzing op de verpakking klaar en schenk het over de afgekoelde mudpie.

Voedingswaarden Voor het recept Mudpie

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 15910kJ
3800kcal
1993kJ
476kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 282g 35g
Eiwit 0g 0g