Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Moederdagtaart: Fruitige yoghurttaart met aardbei

Wil je mama echt verrassen op Moederdag? Bak dan deze heerlijke Moederdagtaart met de Dr. Oetker yoghurttaart met muesli kruimelbodem en aardbeien. Maak je taart helemaal compleet met de DIY vlaggenlijn en maak er een echt origineel Moederdag cadeau van.

10 - 12 taartpunten

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Moederdagtaart: Fruitige yoghurttaart met aardbei

Voor de aardbeien yoghurttaart:

1 pak Dr. Oetker Yoghurt taart
1 liter aardbeienyoghurt
60 g boter of margarine

Voor het versieren:

Dr. Oetker Regenboogfantasie (alleen de chocolade bolletjes)
1 doosje aardbeien
1 handje luchtige chocolade bolletjes (bijv. Maltesers)
2 takjes munt

preparation

Bereiding

1

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2

Smelt vervolgens 60 gram roomboter in een steelpan, neem de pan van het vuur en roer de inhoud van het zakje muesli kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa, druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel en zet de vorm circa 10 minuten in de koelkast.

3

Doe ondertussen de yoghurt en de taartmix in een beslagkom. Klop het mengsel met een handmixer op de hoogte stand in 3 minuten tot een luchtige massa en plaats in de koelkast tot gebruik.

4

Was vervolgens de aardbeien en bewaar de helft apart. Verwijder van de andere helft de kroontjes en snijd deze aardbeien in dunne gelijke plakken. Verdeel deze plakken, tegen de wand van de springvorm, vlak boven de muesli kruimelbodem.

5

Schenk vervolgens het taartmengsel over de bodem en strijk het glad. Laat de taart minstens 2,5 uur opstijven in de koelkast.

6

Decoreer de taart vervolgens met de overgebleven aardbeien, de strooisels, maltesers en de vlaggetjes uit het Dr. Oetker sjabloon: http://oetkerweb.nl/moederdag/downloads/vlaggetjes.pdf

Voedingswaarden Voor het recept Moederdagtaart: Fruitige yoghurttaart met aardbei

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 917 kJ
219 kcal
569 kJ
136 kcal
Vet 9.86 g 6.13 g
Koolhydraten 26.01 g 16.15 g
Eiwit 5.45 g 3.39 g