Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Moederdag Verwen Brownies

Browniehartjes, een mooi cadeau en een lekkere verwennerij voor moeder.

over 8 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Moederdag Verwen Brownies

Bakgerei:

uitsteekvormpje (hart)
uitsteekvormpje (kleine bloemetjes)
mixer met garden

voor de brownies:

1 pak Dr. Oetker Verwen Brownies Duo Brownie Wit & Puur
50 g margarine (2x25 gram)
100 ml water (2x50 ml)

voor decoratie:

200 g witte chocolade
1 beker Dr. Oetker Choco Dip bruin
1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit
3 kleine stukjes marsepein (Lichtroze, donkerroze en rood)
stift Dr. Oetker Kleurstoffen (rode stift)
1 flesje Dr. Oetker Zachte Parels Zilver

preparation

Bereiding

Brownie beslag bereiden

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is, zodat de boter zacht is. Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor. Bereid het bruine en witte beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Brownie hartjes bakken

Je kunt deze hartjes op 2 verschillende manieren maken: Als je een hartjes uitsteker gebruikt bak je de brownies in de meegeleverde bakvorm zoals aangegeven op de verpakking en steek je na het bakken en afkoelen de hartjes uit de brownies. Heb je een siliconen hartjes bakvorm, dan kun je de brownies gelijk hierin bakken.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Inclusief Midden

Baktijd: over 40 Minuten

Decoreren met choco

Leg de hartjes op een rooster bovenop een schaal. Breek de witte chocolade in kleine stukjes en smelt de chocolade au bain marie. Voeg daar enkele druppels rode kleurstof aan toe zodat de chocodip roze kleurt. Bestrijk enkele hartjes met de roze chocodip. Verwarm vervolgens de bruine chocodip. Trek met behulp van een lepel de chocodip in lange slierten over de roze hartjes. Maak ook wat hartjes met alleen de bruine chocodip.

Bloemetjes decoratie

Steek uit de witte fondant en uit de roze en rode marsepein allemaal kleine bloemetjes in verschillende maten. Als de chocodip bijna droog is leg je de bloemetjes er voorzichtig op. Als laatste kun je in sommige bloemetjes nog een zilveren parel steken.

Voedingswaarden Voor het recept Moederdag Verwen Brownies

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 3655kJ
873kcal
2453kJ
586kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g