Flag

Moederdag Verwen Brownies

ongeveer 8 stuks
Gemiddeld
40
Browniehartjes, een mooi cadeau en een lekkere verwennerij voor moeder.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
uitsteekvormpje (hart)
uitsteekvormpje (kleine bloemetjes)
mixer met gardes
voor de brownies
1 pakDr. Oetker Verwen Brownies Duo Brownie Wit & Puur
50 gmargarine (2x25 gram)
100 mlwater (2x50 ml)
voor decoratie
200 gwitte chocolade
1 bekerDr. Oetker Choco Dip bruin
1 verpakkingDr. Oetker Rolfondant wit
3 kleine stukjesmarsepein (Lichtroze, donkerroze en rood)
1 tubeDr. Oetker Kleurstoffen (rode stift)
1 flesjeDr. Oetker Zachte Parels Zilver

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Rolfondant wit
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen  (rode stift)

Brownie beslag bereiden

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is, zodat de boter zacht is. Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor. Bereid het bruine en witte beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking.


Brownie hartjes bakken

Je kunt deze hartjes op 2 verschillende manieren maken: Als je een hartjes uitsteker gebruikt bak je de brownies in de meegeleverde bakvorm zoals aangegeven op de verpakking en steek je na het bakken en afkoelen de hartjes uit de brownies. Heb je een siliconen hartjes bakvorm, dan kun je de brownies gelijk hierin bakken.

Positie rooster: Midden

Baktijd: ongeveer 40 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C


Decoreren met choco

Leg de hartjes op een rooster bovenop een schaal. Breek de witte chocolade in kleine stukjes en smelt de chocolade au bain marie. Voeg daar enkele druppels rode kleurstof aan toe zodat de chocodip roze kleurt. Bestrijk enkele hartjes met de roze chocodip. Verwarm vervolgens de bruine chocodip. Trek met behulp van een lepel de chocodip in lange slierten over de roze hartjes. Maak ook wat hartjes met alleen de bruine chocodip.


Bloemetjes decoratie

Steek uit de witte fondant en uit de roze en rode marsepein allemaal kleine bloemetjes in verschillende maten. Als de chocodip bijna droog is leg je de bloemetjes er voorzichtig op. Als laatste kun je in sommige bloemetjes nog een zilveren parel steken.