Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Moederdag Verwen Brownies

Browniehartjes, een mooi cadeau en een lekkere verwennerij voor moeder.

ongeveer 8 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Moederdag Verwen Brownies

Bakgerei:

uitsteekvormpje (hart)
uitsteekvormpje (kleine bloemetjes)
mixer met garden

voor de brownies:

1 pak Dr. Oetker Verwen Brownies Duo Brownie Wit & Puur
50 g margarine (2x25 gram)
100 ml water (2x50 ml)

voor decoratie:

200 g witte chocolade
1 beker Dr. Oetker Choco Dip bruin
1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit
3 kleine stukjes marsepein (Lichtroze, donkerroze en rood)
stift Dr. Oetker Kleurstoffen (rode stift)
1 flesje Dr. Oetker Zachte Parels Zilver

preparation

Bereiding

Brownie beslag bereiden

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is, zodat de boter zacht is. Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor. Bereid het bruine en witte beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Brownie hartjes bakken

Je kunt deze hartjes op 2 verschillende manieren maken: Als je een hartjes uitsteker gebruikt bak je de brownies in de meegeleverde bakvorm zoals aangegeven op de verpakking en steek je na het bakken en afkoelen de hartjes uit de brownies. Heb je een siliconen hartjes bakvorm, dan kun je de brownies gelijk hierin bakken.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Inclusief Midden

Baktijd: ongeveer 40 minuten

Decoreren met choco

Leg de hartjes op een rooster bovenop een schaal. Breek de witte chocolade in kleine stukjes en smelt de chocolade au bain marie. Voeg daar enkele druppels rode kleurstof aan toe zodat de chocodip roze kleurt. Bestrijk enkele hartjes met de roze chocodip. Verwarm vervolgens de bruine chocodip. Trek met behulp van een lepel de chocodip in lange slierten over de roze hartjes. Maak ook wat hartjes met alleen de bruine chocodip.

Bloemetjes decoratie

Steek uit de witte fondant en uit de roze en rode marsepein allemaal kleine bloemetjes in verschillende maten. Als de chocodip bijna droog is leg je de bloemetjes er voorzichtig op. Als laatste kun je in sommige bloemetjes nog een zilveren parel steken.

Voedingswaarden Voor het recept Moederdag Verwen Brownies

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 3655 kJ
873 kcal
2453 kJ
586 kcal
Vet 31.44 g 21.10 g
Koolhydraten 80.99 g 54.36 g
Eiwit 5.27 g 3.54 g