Flag

Mini Red Velvet Cakejes met kokos

12 stuks
Gemiddeld
20
Leuke recepten.nl maakte speciaal voor de Kerst een leuke variatie op Red Velvet Cake. Mini Red Velvet Tulbandjes. Op en top Kerst.
Logo Image
Baktips
Bewaar de Red Velvet cakejes maximaal 3 dagen bedekt in de koelkast.
Baktips
Dit recept is gemaakt door https://www.leukerecepten.nl.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de Red Velvet Cakejes
1 pakDr. Oetker Red Velvet Cake
200 mlkokosmelk
2eieren
100 gMonChou
geraspte kokos
Dr. Oetker Zachte Parels Zilver
2 elwater
Extra nodig
boter om in te vetten
12tulbandvormen van ca. 7 cm doorsnede
1spuitzak

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Red Velvet Cake
1

Verwarm de oven voor. Doe de Red Velvet Mix in een beslagkom. Voeg 100 ml kokosmelk, eetlepels water en de eieren toe en mix zachtjes door elkaar. Mix daarna nog 3 minuten op hoge snelheid tot een gladde massa.

Positie rooster: Midden

Baktijd: 25 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 140 °C

2

Vet de vormpjes in met een beetje boter. Vul ze daarna tot 2/3 met het Red Velvetbeslag. Dit kan met een lepel maar als je dit een geklieder vindt kun je het beslag ook in een spuitzak doen en in de vormpjes spuiten.

3

Plaats de vormpjes ongeveer 25 minuten in de oven. Controleer of ze gaar zijn met een satéprikker. Laat de tulband Red Velvet cakejes daarna afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vorm.

4

Maak ondertussen de roomkaas topping: Mix de roomkaas glad met de mixer. Voeg 100 ml kokosmelk en de toppingmix toe en klop tot een romige massa.

5

Doe de kokos-topping in een spuitzak en spuit een mooie cirkel op de Red Velvet cakejes. Garneer met de zilveren parels en wat geraspte kokos.

Baktips

  • Bewaar de Red Velvet cakejes maximaal 3 dagen bedekt in de koelkast.
  • Dit recept is gemaakt door https://www.leukerecepten.nl.