Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Mini Charlotte Russes

Deze Charlotte Russes staan mooi en feestelijk op tafel, leuk voor tijdens Kerst of gewoon om gasten te imponeren.

6 stuks

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Mini Charlotte Russes

Voor de mini Charlotte Russes:

21 lange vingers
1 flesje Dr. Oetker Bakspray
200 ml rode bessensap
1 zakje Dr. Oetker Taartina Helder
1 pak Dr. Oetker Kookpudding Room
500 ml volle melk
150 g rode bessen (een bakje)
poedersuiker

Soufflevormpjes of ramequins (10-12 cm doorsnede)

Kerstlint

Fijn zeefje

Bereiding

Bereiding

1

Voorbereiden:

Halveer de lange vingers voorzichtig met een scherp mes. Bekleed de bodem van de vormpjes met een passend stukje bakpapier en vet ze in met bakspray.

2

Zet, de lange vingers met de suikerkant naar buiten en de afgesneden kant naar boven, in elk vormpje rondom ca. 7 lange vingers, het moet een gesloten geheel vormen, halveer desnoods een langer vinger over de lengte.

3

De Mini Charlotte Russes:

Bereid de Taartina met het vruchtensap volgens de aanwijzingen op het zakje. Schep in elk vormpje een bodempje (ca. 2 eetlepels) van het gelei en laat dit afkoelen en opstijven.

4

Bereid de kookpudding Room volgens de aanwijzingen op het pakje. Laat de pudding al roerend afkoelen, tot het nog net schenkbaar is. Verdeel de pudding over de vormpjes.

5

Laat de mini Charlotte Russes minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

6

Knip 6 stukken lint van 50 cm af. Leg op elk vormpje een serveerbordje en keer het samen voorzichtig.

7

Verwijder voorzichtig het stukje bakpapier. Bindt om elk Charlotte Russes een lintje en garneer de puddinkjes met een takje bessen.

8

Bestuif de Mini Charlotte Russes vlak voor het serveren met wat poedersuiker door een zeefje.

Voedingswaarden Voor het recept Mini Charlotte Russes

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1036kJ
244kcal
562kJ
132kcal
Vet 4.3g 2.4g
Koolhydraten 44g 24g
Eiwit 5.9g 3.2g