Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Mini Charlotte Russes

Deze Charlotte Russes staan mooi en feestelijk op tafel, leuk voor tijdens Kerst of gewoon om gasten te imponeren.

6 stuks

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Mini Charlotte Russes

:

Soufflevormpjes of ramequins (10-12 cm doorsnede)
Kerstlint
Fijn zeefje

Voor de mini Charlotte Russes:

21 - 24 lange vingers
1 flesje Dr. Oetker Bakspray
200 ml rode bessensap
1 zakje Dr. Oetker Taartina Helder
1 pak Dr. Oetker Kookpudding Room
500 ml volle melk
150 g rode bessen (een bakje)
poedersuiker

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Halveer de lange vingers voorzichtig met een scherp mes. Bekleed de bodem van de vormpjes met een passend stukje bakpapier en vet ze in met bakspray.

2

Zet, de lange vingers met de suikerkant naar buiten en de afgesneden kant naar boven, in elk vormpje rondom ca. 7 lange vingers, het moet een gesloten geheel vormen, halveer desnoods een langer vinger over de lengte.

3

De Mini Charlotte Russes

Bereid de Taartina met het vruchtensap volgens de aanwijzingen op het zakje. Schep in elk vormpje een bodempje (ca. 2 eetlepels) van het gelei en laat dit afkoelen en opstijven.

4

Bereid de kookpudding Room volgens de aanwijzingen op het pakje. Laat de pudding al roerend afkoelen, tot het nog net schenkbaar is. Verdeel de pudding over de vormpjes.

5

Laat de mini Charlotte Russes minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

6

Knip 6 stukken lint van 50 cm af. Leg op elk vormpje een serveerbordje en keer het samen voorzichtig.

7

Verwijder voorzichtig het stukje bakpapier. Bindt om elk Charlotte Russes een lintje en garneer de puddinkjes met een takje bessen.

8

Bestuif de Mini Charlotte Russes vlak voor het serveren met wat poedersuiker door een zeefje.

Voedingswaarden Voor het recept Mini Charlotte Russes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 909 kJ
217 kcal
511 kJ
122 kcal
Vet 3.90 g 2.19 g
Koolhydraten 39.53 g 22.21 g
Eiwit 5.00 g 2.81 g