Flag

Mini Charlotte Russes

6 stuks
Gemiddeld
20
Deze Charlotte Russes staan mooi en feestelijk op tafel, leuk voor tijdens Kerst of gewoon om gasten te imponeren.
Logo Image
Baktips
Zachte, Italiaanse, lange vingers zijn verkrijgbaar bij delicatessenwinkels. Ze zijn wat breder en zachter dan de lange vingers uit de supermarkt.
Baktips
Je kunt de Mini Charlotte Russes ook maken met Dr. Oetker Griesmeelpudding Amandel of Vruchten.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Soufflevormpjes of ramequins (10-12 cm doorsnede)
Kerstlint
Fijn zeefje

Ingrediënten

Voor de mini Charlotte Russes
21 - 24lange vingers
1 flesjeDr. Oetker Bakspray
200 mlrode bessensap
1 zakjeDr. Oetker Taartina Helder
1 pakDr. Oetker Kookpudding Room
500 mlvolle melk
150 grode bessen (een bakje)
poedersuiker

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Taartina Helder
Picture - Dr. Oetker Kookpudding Room
1

Voorbereiden

Halveer de lange vingers voorzichtig met een scherp mes. Bekleed de bodem van de vormpjes met een passend stukje bakpapier en vet ze in met bakspray.

2

Zet, de lange vingers met de suikerkant naar buiten en de afgesneden kant naar boven, in elk vormpje rondom ca. 7 lange vingers, het moet een gesloten geheel vormen, halveer desnoods een langer vinger over de lengte.

3

De Mini Charlotte Russes

Bereid de Taartina met het vruchtensap volgens de aanwijzingen op het zakje. Schep in elk vormpje een bodempje (ca. 2 eetlepels) van het gelei en laat dit afkoelen en opstijven.

4

Bereid de kookpudding Room volgens de aanwijzingen op het pakje. Laat de pudding al roerend afkoelen, tot het nog net schenkbaar is. Verdeel de pudding over de vormpjes.

5

Laat de mini Charlotte Russes minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

6

Knip 6 stukken lint van 50 cm af. Leg op elk vormpje een serveerbordje en keer het samen voorzichtig.

7

Verwijder voorzichtig het stukje bakpapier. Bindt om elk Charlotte Russes een lintje en garneer de puddinkjes met een takje bessen.

8

Bestuif de Mini Charlotte Russes vlak voor het serveren met wat poedersuiker door een zeefje.

Baktips

  • Zachte, Italiaanse, lange vingers zijn verkrijgbaar bij delicatessenwinkels. Ze zijn wat breder en zachter dan de lange vingers uit de supermarkt.
  • Je kunt de Mini Charlotte Russes ook maken met Dr. Oetker Griesmeelpudding Amandel of Vruchten.