Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Milkshake Cupcake

Een cupcake vermomd als milkshake. Maak het plaatje compleet met rietjes en knutsel zelf een cupcake wrapper in de vorm van een milkshake beker met behulp van de pdf. Deze vind je rechtsonder op deze pagina in het grijze balkje.

Ongeveer (minimum) 10 - 12 cupcakes

Eenvoudig 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Milkshake Cupcake

voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel (of chocolade)
100 g margarine (kamertemperatuur)
2 eieren (m, op kamertemperatuur)
100 ml melk

voor de roze botercreme:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter
125 ml melk (koud)
Dr. Oetker Kleurstoffen rode stift

voor decoratie:

1 beker Dr. Oetker Choco Dip bruin
1 klein stukje marsepein rood/roze
1 flesje Dr. Oetker Disco

Bakgerei:

mixer met garden
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
spuitzak
sterspuitmondje 1M of 1B Wilton
rietjes
karton/stevig papier (voor cupcake wrapper)
Download recept

Bereiding

Bereiding

Cupcakes bakken:

Verwarm de oven voor. Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de cupcakes goed afkoelen.

Elektrische oven: 180°C

Heteluchtoven: 170°C

Inclusief: Midden

Baktijd: 22 Min.

Roze toef botercreme:

Maak de luchtige botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. en voeg er enkele druppels (niet teveel!) rode kleurstof aan toe, zodat de botercrème roze kleurt. Doe de botercrème in een spuitzak met een spuitmondje 1b of 1m van Wilton (sterspuitmondje) en spuit een mooie toef op de cupcake.

Decoratie:

Verwarm de chocodip en trek met een lepeltje sliertjes over de cupcake heen. Strooi er een beetje disco overheen. Maak van rode/roze marsepein een klein bolletje en duw er een kuiltje in, dit is je kers. Plaats deze bovenop. Om het plaatje compleet te maken steek je er twee afgekorte rietjes in, liefst verschillend van maat.

Cupcake wrapper

Print de pdf en maak een cupcake wrapper in de vorm van een milkshake beker. Deze vind je rechtsonder op deze pagina in het grijze balkje.

Voedingswaarden Voor het recept Milkshake Cupcake

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1200kJ
289kcal
1652kJ
398kcal
Vet 21g 29g
Koolhydraten 21g 28g
Eiwit 3.2g 4.5g