Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Meringue kransjes voor in de kerstboom

Maak zelf leuke schuimkransjes voor in de kerstboom. Doe er een mooi lintje om en hang ze op. Zouden ze Kerst halen?

10 stuks

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Meringue kransjes voor in de kerstboom

Voor de meringue:

2 eiwitten
140 g suiker
1 el maizena ( bijv. Koopmans)

Extra nodig:

decoratielint
spuitzak met stervormig mondje
bakpapier
citroensap (eventueel)
mixer met garden

preparation

Bereiding

1

Haal de bakplaat uit de oven en leg hierop bakpapier. Verwarm de oven voor, bij voorkeur heteluchtoven.

Elektrische oven: 120 °C

Heteluchtoven 110 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 10 - 15 minuten

2

Teken op het bakpapier cirkels met 5 cm doorsnede.

3

Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap.

4

Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe. Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

5

Nu ga je de kransjes maken. Maak op de cirkels (op het bakpapier), meringuekransjes door kleine toefjes meringue naast elkaar te spuiten. Zorg ervoor dat de toefjes elkaar raken. Zo maak je een kransvorm (zie foto) Heb je geen spuitzak? Maak dan kleine bergjes met twee eetlepels.

6

Schuif de bakplaat in de oven en bak de Meringue kransjes ongeveer 10-15 minuten. Laat na het bakken de oven dicht en laat de meringue kransjes nog twee uur drogen in de gesloten oven.

7

Knip stukjes decoratie lint af en hang de meringue kransjes voorzichtig op in de kerstboom.

Voedingswaarden Voor het recept Meringue kransjes voor in de kerstboom

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 276kJ
66kcal
1197kJ
286kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g