Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Meringue kransjes voor in de kerstboom

Maak zelf leuke schuimkransjes voor in de kerstboom. Doe er een mooi lintje om en hang ze op. Zouden ze Kerst halen?

10 stuks

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Meringue kransjes voor in de kerstboom

Voor de meringue:

2 eiwitten
140 g suiker
1 el maizena ( bijv. Koopmans)

Extra nodig:

decoratielint
spuitzak met stervormig mondje
bakpapier
citroensap (eventueel)
mixer met garden

preparation

Bereiding

1

Haal de bakplaat uit de oven en leg hierop bakpapier. Verwarm de oven voor, bij voorkeur heteluchtoven.

Elektrische oven: 120 °C

Heteluchtoven 110 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 10 - 15 minuten

2

Teken op het bakpapier cirkels met 5 cm doorsnede.

3

Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap.

4

Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe. Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

5

Nu ga je de kransjes maken. Maak op de cirkels (op het bakpapier), meringuekransjes door kleine toefjes meringue naast elkaar te spuiten. Zorg ervoor dat de toefjes elkaar raken. Zo maak je een kransvorm (zie foto) Heb je geen spuitzak? Maak dan kleine bergjes met twee eetlepels.

6

Schuif de bakplaat in de oven en bak de Meringue kransjes ongeveer 10-15 minuten. Laat na het bakken de oven dicht en laat de meringue kransjes nog twee uur drogen in de gesloten oven.

7

Knip stukjes decoratie lint af en hang de meringue kransjes voorzichtig op in de kerstboom.

Voedingswaarden Voor het recept Meringue kransjes voor in de kerstboom

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 276 kJ
66 kcal
1197 kJ
286 kcal
Vet 0.00 g 0.01 g
Koolhydraten 15.20 g 66.09 g
Eiwit 0.63 g 2.72 g