Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Meringue Citroen Kwarktaart

Ziet er spetterend uit hè deze kwarktaart? Zou je het geloven als ik je zeg dat ik slechts een uurtje in de keuken heb gestaan? Laura's Bakery maakte voor ons een verrassend leuke kwarktaart.

over 1 taart

Eenvoudig 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Meringue Citroen Kwarktaart

Voor de kwarktaart:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Citroen
500 g magere kwark
250 ml slagroom
400 ml water
60 g boter

Voor decoratie:

Dr. Oetker Kleurstoffen
1 pak Dr. Oetker Decoratiebloemetjes

Extra nodig:

mixer met garden
springvorm 24 cm
spuitzak eventueel met mondje
citroensap (eventueel)

Voor de meringue:

2 eiwitten
140 g suiker
1 el maizena (bijv. Koopmans)

preparation

Bereiding

1

Leg het velletje bakpapier op de bodem van je springvorm en klem de ring er omheen. Smelt de boter in het pannetje. Wanneer dit helemaal gesmolten is, voeg je de inhoud van het zakje voor de bodem toe. Roer goed door elkaar en doe de koekkruimels dan in de springvorm. Met de bolle kant van een lepel druk je de bodem stevig aan. Zet de springvorm in de koelkast.

2

Voor de kwarktaart zelf doe je het water samen met de taartmix in een kom, mix in een minuut tot een glad mengsel. Voeg de kwark en ongeklopte slagroom toe en mix op een hoge stand in 2-3 minuten tot een mooie luchtige massa. Haal de bodem uit de koelkast en giet het kwarkmengsel erin. Met een spatel maak je de bovenkant mooi glad. Zet de kwarktaart nu minimaal 2,5 uur in de koelkast.

3

Terwijl de taart in de koelkast staat maak je de meringues.Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe. Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg. Knip het puntje van de spuitzak en plaats er een spuitmond in (zonder kan eventueel ook). Met een satéprikker kun je de kleurstof aan de binnenkant van de spuitzak aanbrengen, wees niet te zuinig anders zie je het niet. Ik zette één streep, maar je kunt ook meerdere strepen (in meerdere kleuren) maken.

4

Spuit mooie kleine toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Het is leuk om allerlei verschillende formaten te maken. Bak de schuimpjes in 60 minuten op 120 graden en laat ze daarna nog een tijdje staan in een dichte oven (maar zet de oven wel uit). Ik haalde ze eruit toen de kwarktaart na 2,5 goed stijf was.

5

Decoreer de taart pas vlak voor serveren met de schuimpjes, door het vocht uit de kwarktaart worden ze namelijk zachter na een tijdje. Plaats de schuimpjes bovenop de taart. Gebruik er zo veel als je zelf wilt, het is ook leuk om ze een beetje op te stapelen. Ik gebruikte zelf ook nog wat leuke ouwel bloemetjes van Dr. Oetker ter decoratie, zo krijg je gelijk zin in het voorjaar!

Voedingswaarden Voor het recept Meringue Citroen Kwarktaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 13691kJ
3270kcal
720kJ
172kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g