Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Meringue Citroen Kwarktaart

Zou je het geloven als ik je zeg dat ik slechts een uurtje in de keuken heb gestaan? Laura's Bakery maakte voor ons een verrassend leuke kwarktaart.

ongeveer 1 taart

Eenvoudig 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Meringue Citroen Kwarktaart

Voor de kwarktaart:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Naturel
500 g magere kwark
250 ml slagroom
400 ml water
60 g boter

Voor decoratie:

Dr. Oetker Kleurstoffen
1 pak Dr. Oetker Decoratiebloemetjes

Extra nodig:

mixer met garden
springvorm 24 cm
spuitzak eventueel met mondje
citroensap (eventueel)

Voor de meringue:

2 eiwitten
140 g suiker
1 el maizena (bijv. Koopmans)

preparation

Bereiding

1

Leg het velletje bakpapier op de bodem van je springvorm en klem de ring er omheen. Smelt de boter in het pannetje. Wanneer dit helemaal gesmolten is, voeg je de inhoud van het zakje voor de bodem toe. Roer goed door elkaar en doe de koekkruimels dan in de springvorm. Met de bolle kant van een lepel druk je de bodem stevig aan. Zet de springvorm in de koelkast.

2

Voor de kwarktaart zelf doe je het water samen met de taartmix in een kom, mix in een minuut tot een glad mengsel. Voeg de kwark en ongeklopte slagroom toe en mix op een hoge stand in 2-3 minuten tot een mooie luchtige massa. Haal de bodem uit de koelkast en giet het kwarkmengsel erin. Met een spatel maak je de bovenkant mooi glad. Zet de kwarktaart nu minimaal 2,5 uur in de koelkast.

3

Terwijl de taart in de koelkast staat maak je de meringues.Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe. Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg. Knip het puntje van de spuitzak en plaats er een spuitmond in (zonder kan eventueel ook). Met een satéprikker kun je de kleurstof aan de binnenkant van de spuitzak aanbrengen, wees niet te zuinig anders zie je het niet. Ik zette één streep, maar je kunt ook meerdere strepen (in meerdere kleuren) maken.

4

Spuit mooie kleine toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Het is leuk om allerlei verschillende formaten te maken. Bak de schuimpjes in 60 minuten op 120 graden en laat ze daarna nog een tijdje staan in een dichte oven (maar zet de oven wel uit). Ik haalde ze eruit toen de kwarktaart na 2,5 goed stijf was.

5

Decoreer de taart pas vlak voor serveren met de schuimpjes, door het vocht uit de kwarktaart worden ze namelijk zachter na een tijdje. Plaats de schuimpjes bovenop de taart. Gebruik er zo veel als je zelf wilt, het is ook leuk om ze een beetje op te stapelen. Ik gebruikte zelf ook nog wat leuke ouwel bloemetjes van Dr. Oetker ter decoratie, zo krijg je gelijk zin in het voorjaar!

Voedingswaarden Voor het recept Meringue Citroen Kwarktaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 13419 kJ
3205 kcal
712 kJ
170 kcal
Vet 191.23 g 10.16 g
Koolhydraten 288.12 g 15.30 g
Eiwit 78.10 g 4.15 g