Voor het recept Meringue bloemen
2 | eiwitten |
140 g | suiker |
1 el | maizena (bijv. Koopmans) |
Dr. Oetker Kleurstoffen |
mixer met garden | |
bakplaat bekleed met bakpapier | |
citroensap (eventueel) | |
3 | spuitzakken |
3 | kommetjes/bakjes |
Haal de bakplaat uit de oven en leg hierop bakpapier. Verwarm de oven voor, bij voorkeur heteluchtoven.
Elektrische oven: 120 °C
Heteluchtoven 110 °C
Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe.
Verdeel de Meringue over drie schaaltjes. Maak twee grote porties, die gebruik je voor de bloemblaadjes en maak 1 kleine portie. Hiervan maak je de bloemharten. Kleur de kleine portie geel met een een paar druppels gele kleurstof. Kleur een schaaltje met wat rode kleurstof, zodat je roze meringue krijgt. Het laatste schaaltje kleur je met een beetje blauwe en rode kleurstof zodat je paarse meringue krijgt.
Nu ga je de bloemen maken. Spuit met de gele meringue 8 kleine toefjes op het bakpapier. Maak er met de paarse en roze meringue kleine toefjes omheen. Zorg ervoor dat de toefjes elkaar raken. Zo maak je een bloemvorm. (zie foto) Heb je geen of onvoldoende spuitzakken? Maak dan kleine bergjes met twee eetlepels.
Schuif de bakplaat iets onder het midden in de oven en bak de meringue bloemen ongeveer 10-15 minuten. Laat na het bakken de oven dicht en laat de meringue bloemen nog twee uur drogen in de gesloten oven.
Inclusief Midden
Baktijd: 10 - 15 minuten
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
352kJ 84kcal |
1176kJ 281kcal |
Vet | 0.00g | 0.01g |
Koolhydraten | 19.50g | 65.01g |
Eiwit | 0.79g | 2.62g |