Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Meringue bloemen

Maak van Meringue lekkere zoete bloemen. Leuk als cadeautje!

8 stuks

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Meringue bloemen

Voor de meringue:

2 eiwitten
140 g suiker
1 el maizena (bijv. Koopmans)
Dr. Oetker Kleurstoffen

Extra nodig:

mixer met garden
bakplaat bekleed met bakpapier
citroensap (eventueel)
3 spuitzakken
3 kommetjes/bakjes

preparation

Bereiding

1

Haal de bakplaat uit de oven en leg hierop bakpapier. Verwarm de oven voor, bij voorkeur heteluchtoven.

Elektrische oven: 120 °C

Heteluchtoven 110 °C

2

Meringue maken

Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe.

3

Meringue kleuren

Verdeel de Meringue over drie schaaltjes. Maak twee grote porties, die gebruik je voor de bloemblaadjes en maak 1 kleine portie. Hiervan maak je de bloemharten. Kleur de kleine portie geel met een een paar druppels gele kleurstof. Kleur een schaaltje met wat rode kleurstof, zodat je roze meringue krijgt. Het laatste schaaltje kleur je met een beetje blauwe en rode kleurstof zodat je paarse meringue krijgt.

4

Bloemetjes spuiten

Nu ga je de bloemen maken. Spuit met de gele meringue 8 kleine toefjes op het bakpapier. Maak er met de paarse en roze meringue kleine toefjes omheen. Zorg ervoor dat de toefjes elkaar raken. Zo maak je een bloemvorm. (zie foto) Heb je geen of onvoldoende spuitzakken? Maak dan kleine bergjes met twee eetlepels.

5

Meringue bloemen bakken

Schuif de bakplaat iets onder het midden in de oven en bak de meringue bloemen ongeveer 10-15 minuten. Laat na het bakken de oven dicht en laat de meringue bloemen nog twee uur drogen in de gesloten oven.

Inclusief Midden

Baktijd: 10 - 15 minuten

Voedingswaarden Voor het recept Meringue bloemen

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 352 kJ
84 kcal
1176 kJ
281 kcal
Vet 0.00 g 0.01 g
Koolhydraten 19.50 g 65.01 g
Eiwit 0.79 g 2.62 g