Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Meringue bloemen

Maak van Meringue lekkere zoete bloemen. Leuk als cadeautje!

8 stuks

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Meringue bloemen

Voor de meringue:

2 eiwitten
140 g suiker
1 el maizena (bijv. Koopmans)
Dr. Oetker Kleurstoffen

Extra nodig:

mixer met garden
bakplaat bekleed met bakpapier
citroensap (eventueel)
3 spuitzakken
3 kommetjes/bakjes

preparation

Bereiding

1

Haal de bakplaat uit de oven en leg hierop bakpapier. Verwarm de oven voor, bij voorkeur heteluchtoven.

Elektrische oven: 120 °C

Heteluchtoven 110 °C

2

Meringue maken

Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe.

3

Meringue kleuren

Verdeel de Meringue over drie schaaltjes. Maak twee grote porties, die gebruik je voor de bloemblaadjes en maak 1 kleine portie. Hiervan maak je de bloemharten. Kleur de kleine portie geel met een een paar druppels gele kleurstof. Kleur een schaaltje met wat rode kleurstof, zodat je roze meringue krijgt. Het laatste schaaltje kleur je met een beetje blauwe en rode kleurstof zodat je paarse meringue krijgt.

4

Bloemetjes spuiten

Nu ga je de bloemen maken. Spuit met de gele meringue 8 kleine toefjes op het bakpapier. Maak er met de paarse en roze meringue kleine toefjes omheen. Zorg ervoor dat de toefjes elkaar raken. Zo maak je een bloemvorm. (zie foto) Heb je geen of onvoldoende spuitzakken? Maak dan kleine bergjes met twee eetlepels.

5

Meringue bloemen bakken

Schuif de bakplaat iets onder het midden in de oven en bak de meringue bloemen ongeveer 10-15 minuten. Laat na het bakken de oven dicht en laat de meringue bloemen nog twee uur drogen in de gesloten oven.

Inclusief Midden

Baktijd: 10 - 15 minuten

Voedingswaarden Voor het recept Meringue bloemen

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 352kJ
84kcal
1176kJ
281kcal
Vet 0.00g 0.01g
Koolhydraten 19.50g 65.01g
Eiwit 0.79g 2.62g