Flag

Marmer Kersttaart met rozen

10 - 12 taartpunten
Moeilijk
60
Steel de show deze Kerst met een prachtige taart! Luchtig en gemarmerd, gevuld met kersenvulling en versierd met crèmerozen.
Logo Image
Baktips
Vervang de boter in de botercreme door roomkaas, zoals Mon Chou, voor een extra frisse smaak.
Baktips
Voeg een paar druppels Dr. Oetker Rum aroma toe aan de botercreme voor een extra feestelijk tintje.
Baktips
Geef jouw taart wat extra glamour. Vervang, in de botercrème, 50 ml melk door champagne.
Baktips
Heb een wat grotere spuitmond. Gebruik dan drie zakjes Botercrème.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de Wolken cake
1 pakDr. Oetker Wolken Choco en Vanillesmaak
200 mlslagroom
3eieren (kamertemperatuur)
1 elmelk
Voor de vulling
1 blikjekersenvlaaivulling of kersen
Voor de botercrème
2 zakjesDr. Oetker Botercrème
200 groomboter (zacht)
250 mlmelk (koud)
Voor decoratie
1 flesjeDr. Oetker Zachte Parels Zilver (eventueel)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Wolken Choco en Vanillesmaak
Picture - Dr. Oetker Botercrème
1

Marmer Wolken cake

Plaats een rooster onderin de oven en verwarm de oven voor.

Baktijd: ongeveer 55 - 60 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 140 °C

2

Leg het bakpapier op de springvormbodem en plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

3

Doe de cakemix, de eieren en de slagroom in een kom en mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.

4

Klop het beslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig.

5

Verdeel de helft van het beslag over de vorm en strijk het glad.

6

Voeg de cacaomix en een eetlepel melk toe aan het overgebleven beslag en klop het nog een halve minuut op de hoogste stand tot een egaal beslag.

7

Schenk het donkere beslag op het lichte beslag en meng het door met een vork, zodat het marmer effect ontstaat.

8

Strooi ongeveer een kwart van het zakje poedersuiker vlak voor het bakken met een zeefje over het beslag.

9

Bak de marmer Wolken cake onderin de oven in 50-55 minuten gaar en bruin.

10

Prik met een prikker in het midden van de cake, als deze er schoon en droog uitkomt, is de cake gaar.

11

Laat de Wolken cake zonder springvormrand afkoelen op een rooster.

12

Snijd de afgekoelde marmertaart door midden. Bestrijk de onderste helft met kersenvulling en leg de andere taarthelft er op.

13

Botercrème

Bereid de botercrème per zakje. Zo weet je zeker dat de botercrème lekker luchtig wordt. Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk en de mix voor de botercrème toe en klop in 2 minuten het zacht, luchtig en romig.

14

De rozen op de taart spuiten

Dan gaan we nu de kersttaart versieren met rozen. Bestrijk eerst de kersttaart met een dun laagje botercreme.

15

Je begint aan de zijkant van de taart. Eerst maak je een ster in het midden en dan spuit je als het ware een rondje om de ster heen. Zorg ervoor dat je de botercrème goed naar het spuitmondje duwt. Hierdoor verdwijnt alle lucht en heb je een mooier spuit resultaat. Zo ga je door tot de taart helemaal bedekt is met rozen. Het is niet erg is als je niet helemaal uitkomt met de rozen want de gaten vul je gewoon verder op met streepjes, golfjes en kleine toefjes.

16

Parels

Leg eventueel in de harten van de rozen wat zilveren pareltjes voor een extra feestelijk tintje.

Baktips

  • Vervang de boter in de botercreme door roomkaas, zoals Mon Chou, voor een extra frisse smaak.
  • Voeg een paar druppels Dr. Oetker Rum aroma toe aan de botercreme voor een extra feestelijk tintje.
  • Geef jouw taart wat extra glamour. Vervang, in de botercrème, 50 ml melk door champagne.
  • Heb een wat grotere spuitmond. Gebruik dan drie zakjes Botercrème.