Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Luchtige citroentaart met frisse limoenroom en bokkenpootjes

Ziet er lekker uit! Deze taart is gemaakt met Wolken Citroen en gevuld met een frisse limoenroom. De combinatie van bokkenpootjes, taart en limoen: heerlijk!

12 taartpunten

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Luchtige citroentaart met frisse limoenroom en bokkenpootjes

Voor de citroentaart:

1 pak Dr. Oetker Wolken Citroen
200 ml slagroom
3 eieren

Voor de limoenroom:

250 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
2 limoen
250 g Griekse of Turkse yoghurt

Voor decoratie:

200 g bokkenpootjes
1 el cacao

Extra nodig:

bakpapier
papier om een hart uit te knippen
springvorm 24 cm
mixer met garden
zeefje
Dr. Oetker Bakspray
raspen

preparation

Bereiding

1

Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met bakspray.

3

Doe de citroencakemix, de eieren en de slagroom in een beslagkom en mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het citroencakebeslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig.

4

Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad. Strooi circa eenvierde van het zakje poedersuiker vlak voor het bakken met een zeefje over het beslag.

5

Bak de citroencake onderin de oven op een rooster in 50-55 minuten gaar en goudbruin. Laat de cake zonder springvorm afkoelen op het rooster.

6

Limoenroom maken

Klop ondertussen voor de limoenroom de slagroom met de vanillesuiker stijf. Rasp de schil van de limoenen en pers het sap van 1 limoen. Meng het limoensap samen met het limoenrasp en de Griekse yoghurt voorzichtig door de slagroom. Bewaar de room tot gebruik afgedekt in de koelkast.

7

Snijd de afgekoelde cake doormidden en vul deze met de limoenroom. Houd een beetje room achter de hand voor het plakken van de bokkenpootjes. Plaats de bovenste helft weer op de taart. Snijd de bokkenpootjes over de lengte doormidden en bekleed de zijkant van de citroentaart hiermee.

8

Knip een hart uit een a4 papier en bewaar de beide helften (zie video). Garneer de taart met de cacaopoeder en de overgebleven poedersuiker.

Voedingswaarden Voor het recept Luchtige citroentaart met frisse limoenroom en bokkenpootjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1620kJ
387kcal
1164kJ
278kcal
Vet 21.35g 15.36g
Koolhydraten 42.98g 30.92g
Eiwit 5.47g 3.94g