Voor het recept Lieveheersbeestjes
bakpapier | |
aluminiumfolie | |
spatel of plat mes | |
kwastje |
275 g | bloem |
220 g | suiker (fijne) |
2 zakjes | Dr. Oetker Vanillesuiker |
mespuntje | zout |
180 g | margarine |
1 | ei |
1 zakje | Dr. Oetker Glazuur Choco |
1 tube | Dr. Oetker Decoratiestiften Kleur |
Dr. Oetker Minifeest |
Zeef bloem, suiker, Vanillesuiker en zout in een kom. Snijd de boter hierin met 2 messen klein. Klop het ei los en voeg het toe. Kneed er snel een soepel koekjesdeeg van. Vorm van het koekjesdeeg een staaf, wikkel het in aluminiumfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor. Verwarm de oven voor. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Rol het deeg uit tot een lap (3 mm dik). Steek hieruit zoveel mogelijk rondjes (ca. 48 stuks) en leg ze, met behulp van een brede spatel, op de bakplaat. Kneed restjes deeg weer samen, rol het weer uit en steek er weer rondjes uit.
Halveer met een scherp mes de helft van de rondjes en schuif ze wat uit elkaar. Bak de koekjes, per bakplaat, goudbruin in ca. 15 minuten. Keer eventueel na 12 minuten de bakplaat, als de voorste koekjes lichter zijn dan de achterste.
Laat de koekjes een rooster afkoelen. Verwarm het Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op het zakje en schenk het in een schaaltje. Bestrijk de ronde koekjes met glazuur. Leg er direct de halve rondjes op als vleugeltjes (de ronde kanten naar elkaar toe en iets uit elkaar). Laat het glazuur drogen. Maak met de witte Schrijfstift en het Minifeest stippen op de vleugeltjes.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
833kJ 199kcal |
1892kJ 452kcal |
Vet | 9.63g | 21.88g |
Koolhydraten | 25.33g | 57.57g |
Eiwit | 2.30g | 5.23g |