Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Lemon Meringue Wolken cake

Een creatief recept met Wolkencake Citroen en meringue van Laura’s Bakery.  

10 - 12 taartpunten

Voor ervaren bakkers 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Lemon Meringue Wolken cake

Voor de Wolken Citroen:

1 pak Dr. Oetker Wolken Citroen
3 eieren
200 ml slagroom

Voor de Meringue vulling:

2 eiwitten
140 g suiker
1 el maizena (bijv. Koopmans)
roze kleurstof

Bakgerei:

springvorm Ø 24 cm
bakpapier
beslagkom (vetvrij)
mixer met garden
uitsteekvormpje hart

Bereiding

Bereiding

1

Wolken Citroen cake maken:

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier, leg het vel over de bodem en zet de ring hier overheen. Vet de randen in met boter. Doe de mix in een kom en voeg de eieren en slagroom toe. Mix op lage stand kort tot een glad mengsel. Zet de mixer dan op de hoogste stand en mix het beslag in 3 minuten luchtig. Verdeel het beslag gelijkmatig in de springvorm en bak de cake in ongeveer minimaal 50 minuten op aangegeven temperatuur gaar. Laat de cake zonder de rand van de springvorm, afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 160°C

Heteluchtoven: 140°C

Inclusief: Onder

Baktijd: 50 - 55 Min.

2

Meringue taartvulling maken:

Zodra de cake goed is afgekoeld maak je de meringue. Zorg eerst voor een vetvrije kom. Dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop nu met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maizena en een betje roze kleurstof toe en klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

3

Bereiding Lemon Meringue Wolken:

Snijd de afgekoelde Wolkencake Citroen net boven het midden door met een taartzaag of groot broodmes. Steek met een hartvormige steker uit de bovenkant rondom hartjes uit. Verdeel de roze meringue over de onderste cake. Leg de bovenste plak cake voorzichtig op de meringue en druk zachtjes aan. De taart is klaar om geserveerd te worden!

Laura maakte ook stap voor stap foto's tijdens het bereiden van de lemon meringue cake: Lees haar blog: www.laurasbakery.nl/valentijn-lemon-meringue-wolken-cake/

Voedingswaarden Voor het recept Lemon Meringue Wolken cake

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 822kJ
196kcal
1314kJ
313kcal
Vet 5.9g 9.4g
Koolhydraten 33g 52g
Eiwit 2.7g 4.3g