Flag

Kwarktaart Sinaasappel

10 - 12 taartpunten
Gemakkelijk
20
Deze kwarktaart past perfect bij elk feestelijk, Nederlands thema: met sinaasappelsmaak!
Heb je zin in een feestje met een frisse en fruitige smaak? Dan kan een heerlijk sinaasappel kwarktaart je hierbij helpen! Met zijn verrassend frisse en luchtige textuur en heerlijke sinaasappelsmaak, is het de perfecte taart voor elke gelegenheid.
Logo Image
Baktips
Snijd na het opstijven van de kwarktaart de rand los met een mes. Hierna kun je de springvorm eenvoudig verwijderen.
Baktips
Gebruik voor het beste resultaat water op kamertemperatuur (10-20 graden) en kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Benodigdheden
Springvorm Ø24 cm
Mixer met gardes
Spuitzak met stermond

Ingrediënten

Voor de kwarktaart sinaasappel
60 gmargarine
500 gmagere kwark
250 mlslagroom
1 elsinaasappelrasp
ongeveer 300 mlsinaasappelsap
1 pakDr. Oetker Kwarktaart Naturel
Voor versieren
200 mlslagroom
1 elfijne kristalsuiker
strooibusDr. Oetker Nederland Mix

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
1

Taartbodem bereiden (5 minuten)

Bekleed de springvorm met het bijgeleverde vel bakpapier. Smelt de boter (60 g) of margarine in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix uit het Dr. Oetker Kwarktaart Naturel (1 pak) door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

2

Sinaasappel kwarktaart bereiden (5 minuten)

Doe het sinaasappelsap (300 ml), de magere kwark (500 g) en slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Voeg vervolgens de sinaasappelrasp (1 theelepel) toe. Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna de hoogste stand in 2 ½ minuut tot een luchtige massa. Verdeel het taartmengsel over de kruimelbodem. Plaats de springvorm in de koelkast en laat de taart ten minste 2 ½ uur opstijven.

Opstijftijd: 180 Minuten

3

Sinaasappel kwarktaart versieren

Klop met een mixer met garden de slagroom (200 ml) samen met de kristalsuiker (8 g) stijf. Schep vervolgens in een spuitzak met kartelmond. Spuit een kroon van slagroom op de taart. Decoreer de slagroom met Dr. Oetker Nederland Mix (1 strooibusje).

Baktips

  • Snijd na het opstijven van de kwarktaart de rand los met een mes. Hierna kun je de springvorm eenvoudig verwijderen.
  • Gebruik voor het beste resultaat water op kamertemperatuur (10-20 graden) en kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.