Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Kwarktaart met aardbeien

Een extra feestelijke aardbeien kwarktaart! Met een extra cake laag...

12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kwarktaart met aardbeien

Voor de taart:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Naturel
60 g margarine
1 biscuitbodem (kant-en-klaar)
350 g aardbeien (kleine)
100 g aardbeiensaus
250 ml water
500 g magere kwark
250 ml slagroom
2 - 3 tl poedersuiker

Bakgerei:

1 flesje Dr. Oetker Bakspray
springvorm (20 cm)
bakpapier
mixer met garden
paperclip

Bereiding

Bereiding

1

Zo maak je de kwarktaart:

Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier uit het Pakket voor Kwarktaart naturel. Vet de vorm in met Bakspray.

Opstijftijd: 360 Min.

2

Knip een strook bakpapier van ca. 70 bij 15 cm. Zet deze aan de binnenkant van de springvorm vast tegen de rand met een paperclip. Vet de rand in met Bakspray.

3

Bereid de taartbodem zoals aangegeven op de verpakking. Laat de bodem 15 minuten opstijven in de koelkast.

4

Snijd de rand van de biscuitbodem af en snijd een cirkel uit van 18 cm doorsnede. Bestrijk deze met ongeveer de helft van de aardbeiensaus. Houd 6 mooie aardbeien apart, snijd de rest in plakjes.

5

Bereid het kwarktaart mengsel volgens de bereidingswijze op de verpakking met 250 ml water, de rest van de aardbeiensaus, de kwark en de slagroom.

6

Verdeel de helft van het kwarktaart mengsel over de taartbodem. Leg de biscuitbodem op de kwarktaart en verdeel hierover gelijkmatig de plakjes aardbeien.

7

Vul de vorm met de rest van het kwarktaart mengsel en strijk de bovenkant glad. Laat de kwarktaart ca. 6 uur in de koelkast opstijven.

8

Snijd de rest van de aardbeien in plakjes, schep ze om met poedersuiker en schik ze op het midden van de kwarktaart.

Voedingswaarden Voor het recept Kwarktaart met aardbeien

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1391kJ
331kcal
708kJ
168kcal
Vet 18g 9.1g
Koolhydraten 34g 17g
Eiwit 8.7g 4.4g