Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Kwarktaart Mango met aardbeien

Laura's Bakery: “Toen Dr. Oetker mij vroeg of ik met één van hun Kwarktaart mixen een taart voor Pasen wilde gaan maken besloot ik al snel dat deze fris moest zijn. Maar het oog wil natuurlijk ook wat, en bij Pasen horen voor mij ook frisse (pastel) kleurtjes.”

12 taartpunten

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kwarktaart Mango met aardbeien

Taart:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Naturel
500 g magere kwark
250 ml slagroom
60 g margarine
200 ml water
200 ml mangosap (uit pak op kamertemperatuur)

Decoratie:

400 g aardbeien (voor in en op de taart)
250 ml slagroom
2 el suiker

Bakgerei:

springvorm (24 cm)
mixer met garden
spuitzak
sterspuitmondje 1M of 1B Wilton

Bereiding

Bereiding

1

Bodem:

Bereid eerst de springvorm voor. Leg het bakpapier op de bodem, zet de rand erop en sluit de springvorm.

2

Smelt de boter en voeg hier het zakje met kruimelbodemmix aan toe. Roer door elkaar en verdeel over de bodem van de vorm. Druk met de bolle kant van een lepel de bodem stevig aan. Zet de vorm 10 min. in de koelkast.

3

Taart:

Maak ongeveer driekwart van de aardbeien schoon, gebruik hiervoor de grootste aardbeien zodat je de kleintjes ter decoratie kunt gebruiken. Neem de vorm uit de koelkast en zet de aardbeien in het midden op de bodem, laat de randen vrij. Zo is het echt een verrassing bij het aansnijden.

4

Maak dan de kwarktaart vulling. Mix het water en het mangosap met de inhoud van het zakje taartmix op een lage stand tot een glad mengsel.

5

Voeg dan de kwark en ongeklopte slagroom toe aan het mengsel. Mix op de hoogste stand 2 minuten door. Giet de kwarkvulling in de vorm. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Zet de taart minimaal twee en een half uur in de koelkast om voldoende op te stijven.

Opstijftijd: 150 Min.

6

Decoreren:

Klop de slagroom met suiker goed stijf en vul hier een spuitzak mee. De taart is goed voor 12 punten, dus maak 12 toefjes slagroom. Om dit mooi gelijkmatig te verdelen begin je met 4 toeven, hierna vul je de ruimtes ertussen met nog 2 toeven. Plaats op elke toef een (halve) aardbei. Tip: als je de slagroom goed stijf klopt kun je de toeven een paar uur van de tevoren maken indien nodig. Niet zulke goede ervaringen met slagroom stijf kloppen? Je kunt dan ook nog een zakje Klopfix toevoegen.

Ziet hij er niet heerlijk uit? Dit is een recept van Laura's bakery: www.laurasbakery.nl/kwarktaart-mango-met-aardbeien/

Voedingswaarden Voor het recept Kwarktaart Mango met aardbeien

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1285kJ
307kcal
665kJ
159kcal
Vet 23g 12g
Koolhydraten 17g 8.9g
Eiwit 6.6g 3.4g