Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Kwarktaart Citroen met abrikozen

Sandra van leukerecepten.nl maakte speciaal voor Pasen een hele lekkere Kwarktaart voor bij de koffie, als toetje of voor bij de brunch.

12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kwarktaart Citroen met abrikozen

Bakgerei:

mixer met garden
springvorm (24 cm)
spuitzak

Taart:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Citroen
500 g magere kwark
400 ml water
60 g margarine
250 ml slagroom
1 - 2 abrikozen (3 halve op sap) of perzik

Decoratie:

125 ml slagroom
0,5 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix
1 abrikoos of perzik (2 halve)
1 citroen
chocolade paaseitjes (gesuikerd)

preparation

Bereiding

Kwarktaart bodem

Leg het velletje bakpapier uit de verpakking van de kwarktaart op de bodem van de springvorm en klik de rand er op vast. Smelt de boter in een pannetje of magnetron. Roer het zakje van de kruimelbodemmix er door en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de taartbodem 10 min in de koelkast. Snijd ondertussen de 3 halve abrikozen of perziken in kleine blokjes.

Kwarktaart Citroen

Doe het water en de taartmix in een kom en klop dit met een mixer op de laagste stand een minuut door elkaar. Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en mix in 2 minuten op de hoogste stand tot een romig mengel. Giet de helft van dit mengsel over de koekbodem en verdeel de blokjes abrikoos of perzik er over. Giet de rest van de massa er over en strijk glad. Zet de taart minimaal 2,5 uur in de koelkast (pas daarna ga je hem decoreren)

Kwarktaart met citroen en perzik

Snijd, na het opstijven de taart, de rand van de springvorm los met een scherp mes en verwijder de springvorm. Klop de 125 ml slagroom met het halve zakje klop-fix stijf met de mixer. Was de citroen en snijd in dunne schijfjes (verwijder eventuele pitjes). Halveer de citroenschijfjes. Snijd de halve abrikoos of perzik in dunne plakjes. Leg 6 halve plakjes citroen op de taart en leg de plakjes abrikoos of perzik hier half tegenaan. Maak mooie toefjes midden op de citroen en abrikoos/perzik. Maak ook in het midden van de taart nog een toef en decoreer ze allemaal met de kleine paaseitjes.

Tips

Heb je geen spruitzak in huis, gebruik dan een diepvries- of boterhamzakje en knip een klein puntje van een van de onderste hoeken van het zakje. Hiermee krijg je geen kartelrandje in je toef maar kun je wel egale toefjes maken.

Gebruik in plaats van abrikozen of perziken ook eens ananas of mandarijnen uit blik.

De taart kun je het beste maximaal 1 uur van te voren decoreren met de paaseitjes anders kan de kleur afgeven en de toefjes iets inzakken.

Lees ook de blog van Sandra: http://www.leukerecepten.nl/blogs/diy/1376-vrolijke-paastaart-met-citroen-en-perzik

Voedingswaarden Voor het recept Kwarktaart Citroen met abrikozen

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1047kJ
250kcal
678kJ
162kcal
Vet 19.81g 12.86g
Koolhydraten 11.59g 7.53g
Eiwit 6.25g 4.06g