Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Kwarktaart Sinaasappel met bitterkoekjes

Frisse Sinaasappeltaart met bitterkoekjes en chocodecoratie.

10 - 12 taartpunten

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kwarktaart Sinaasappel met bitterkoekjes

Bakgerei:

mixer met garden
bakpapier
springvorm (24 cm)
spuitzak
kartelspuitmondje
eierdoos

Ingredienten:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Naturel
400 ml water
500 g magere kwark
250 ml slagroom
75 g margarine
8 druppels Dr. Oetker Amandel Aroma
200 ml sinaasappelsap
3 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
200 g bitterkoekjes
200 ml slagroom opgeklopt
1 beker Dr. Oetker Choco Dip bruin

preparation

Bereiding

Taartbodem bereiden (5 minuten)

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

Opstijftijd: 160 Minuten

Taart bereiden (5 minuten)

Doe het water (400 ml op kamertemperatuur) en de taartmix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast. Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de taart ten minste 2 uur opstijven in de koelkast. Laat de gelatine ca. 15 min. zacht worden (wellen) in koud water. Verwarm het sinaasappelsap en voeg ca. 8 druppels amandel aroma toe. Los de gelatine op in het warme sap en laat vervolgens afkoelen. Als de massa gaat geleren giet je het over de taart. Laat vervolgens ca. 30 min. opstijven in de koelkast.

Bitterkoekjes en slagroomtoefjes

Snijd de taart voorzichtig los van de rand en verwijder de springvorm. Plak de bitterkoekjes aan de zijkant van de taart. Doe de slagroom in de spuitzak met kartelspuitmondje en spuit toefjes room op de taart.

Choco vlinder decoratie

Smelt de Dr. Oetker Choco Dip Bruin volgens de aanwijzingen op de verpakking. Die de gesmolten chocolade in een spuitzak en snijd een klein puntje van de spuitzak. Spuit op een stukje bakpapier een kleine vlinder van chocolade en laat hard worden in een leeg eierdoosje. Decoreer de taart met de choco vlinders.

Keukengerei: mixer met garden, bakpapier, springvorm 24 cm, 1 spuitzak, kartel spuitmondje, boek

Voedingswaarden Voor het recept Kwarktaart Sinaasappel met bitterkoekjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2060kJ
492kcal
921kJ
220kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g