Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Kwark CupCake

Een heerlijk fris klein kwarktaartje!

12 cupcakes

Eenvoudig 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kwark CupCake

Bakgerei:

1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
cupcake-/muffin bakvorm
maatbeker /schenkbeker

voor de kwarktaartjes:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Aardbeien
60 g margarine
500 g magere kwark
250 ml slagroom
400 ml water
1 doosje aardbeien

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Zet de papieren vormpjes alvast in het cupcake bakblik. Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

2

Doe in ieder cupcake vormpje met een eetlepel een flinke schep kruimelbodemmix en druk deze met de bolle kant van de lepel goed aan tegen de bodem van het papieren vormpje. Nu ontstaat een stevige bodem in het cupcake vormpje. Bepaal zelf een beetje de dikte, maar blijf altijd onder de helft van het vormpje. Zet het bakblik met de gevulde vormpjes 10 minuten in de koelkast.

3

Maak de kwarktaartmix voor de kwarktaart volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wil je meer aardbeiensmaak, kies dan voor aardbeienkwark in plaats van magere kwark naturel. Doe het kwarktaartmengsel in een maat-/schenkbeker

4

Haal het bakblik uit de koelkast en schenk elk vormpje tot aan de rand vol met de kwarkmengsel. Schuif het bakblik heel zachtjes een beetje van links naar rechts zodat de bovenkant van de kwark in de vormpjes glad wordt.

5

Plaats ze 2 ½ uur in de koelkast en serveer de cupcakes met aardbeien erop.

Voedingswaarden Voor het recept Kwark CupCake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 913 kJ
218 kcal
574 kJ
137 kcal
Vet 16.15 g 10.16 g
Koolhydraten 11.84 g 7.45 g
Eiwit 6.20 g 3.90 g