Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Kwark CupCake

Een heerlijk fris klein kwarktaartje!

12 cupcakes

Eenvoudig 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kwark CupCake

Bakgerei:

1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
cupcake-/muffin bakvorm
maatbeker /schenkbeker

voor de kwarktaartjes:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Aardbeien
60 g margarine
500 g magere kwark
250 ml slagroom
400 ml water
1 doosje aardbeien

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Zet de papieren vormpjes alvast in het cupcake bakblik. Smelt 60 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

2

Doe in ieder cupcake vormpje met een eetlepel een flinke schep kruimelbodemmix en druk deze met de bolle kant van de lepel goed aan tegen de bodem van het papieren vormpje. Nu ontstaat een stevige bodem in het cupcake vormpje. Bepaal zelf een beetje de dikte, maar blijf altijd onder de helft van het vormpje. Zet het bakblik met de gevulde vormpjes 10 minuten in de koelkast.

3

Maak de kwarktaartmix voor de kwarktaart volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wil je meer aardbeiensmaak, kies dan voor aardbeienkwark in plaats van magere kwark naturel. Doe het kwarktaartmengsel in een maat-/schenkbeker

4

Haal het bakblik uit de koelkast en schenk elk vormpje tot aan de rand vol met de kwarkmengsel. Schuif het bakblik heel zachtjes een beetje van links naar rechts zodat de bovenkant van de kwark in de vormpjes glad wordt.

5

Plaats ze 2 ½ uur in de koelkast en serveer de cupcakes met aardbeien erop.

Voedingswaarden Voor het recept Kwark CupCake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 913kJ
218kcal
574kJ
137kcal
Vet 16.15g 10.16g
Koolhydraten 11.84g 7.45g
Eiwit 6.20g 3.90g