Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Krokante perentaart met hazelnoten

Perentaart is erg lekker. Deze mooie perentaart maak je zo:

1 taart

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Krokante perentaart met hazelnoten

Bakgerei:

1 flesje Dr. Oetker Bakspray
plasticfolie
bakvorm (quiche- of taartvorm van 24 cm)
bakpapier
steunvulling (bakknikkers of peulvruchten)
mixer met garden
rasp molen of fijne rasp in keukenmachine

Voor de krokante perentaart:

200 g bloem (Kristalbloem Koopmans)
100 g boter (koud)
1 ei
50 g suiker
75 g Dr. Oetker Citroenrasp
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

Voor de perentaart vulling:

100 g hazelnoten (gehakte)
100 g boter
3 handperen (rijpe)
citroensap
50 g bloem
2 eieren
100 g suiker

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Zeef de bloem in een kom. Snijd de boter in stukken en voeg ze toe aan de bloem. Snijd de boter met twee messen tot erwtjesgrootte. Voeg het ei, de suiker en het Citroenrasp toe en kneed het snel tot een soepel deeg. Verpak het deeg in folie en leg het één uur in de koelkast

2

Bekleed de bodem van de quiche- of taartvorm met een passend stuk bakpapier en vet de vorm in met Bakspray. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van ca. 28 cm doorsnee en bekleed hiermee de vorm. Snijd de rand glad af.

3

Duw het deeg langs de rand goed aan. Prik de bodem in met een vork en zet de vorm 30 minuten in de vriezer. Schuif het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 150 °C

Baktijd: 25 minuten

4

Bestrooi de deegbodem gelijkmatig met de Vanillesuiker. Leg een stuk bakpapier op het deeg en strooi de keramische korrels of gedroogde peulvruchten als noodvulling erin. Bak de perentaart 20 minuten. Verwijder de noodvulling en het bakpapier en bak de perentaart nog 5 minuten.

5

De perentaart vulling

Strooi de gehakte hazelnoten op een bakplaat, schuif deze in de nog warme oven en rooster de noten 20 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze buiten de oven afkoelen.

6

Verhit de boter in een steelpan tot deze gaat borrelen, neem de pan van het vuur. Laat de boter afkoelen. Halveer de peren, schil ze en verwijder het klokhuis. Leg ze in water met Citroensap om verkleuren tegen te gaan.

7

Maal de Hazelnoten fijn met behulp van een raspmolen of met de fijne rasp in een keukenmachine. Doe de eieren en suiker in een kom en klop het met de mixer in de middelste stand in 3 minuten romig.

8

Zeef de bloem erboven, voeg de gemalen hazelnoten en toe en klop het glad. Voeg beetje bij beetje de gesmolten boter toe en klop de perentaart vulling tussendoor steeds glad.

9

Dep de peren droog met keukenpapier en leg ze in de voorgebakken taartbodem. Schep het hazelnootbeslag erover. Bak de perentaart in het midden van de warme oven nog 40 minuten. Laat de perentaart buiten de oven wat afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 40 minuten

Voedingswaarden Voor het recept Krokante perentaart met hazelnoten

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 18363 kJ
4386 kcal
1306 kJ
312 kcal
Vet 243.90 g 17.36 g
Koolhydraten 464.43 g 33.06 g
Eiwit 67.86 g 4.83 g