Krokante perentaart met hazelnoten

Perentaart is erg lekker. Deze mooie perentaart maak je zo:

1 taart

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Krokante perentaart met hazelnoten

Bakgerei:

1 flesje Dr. Oetker Bakspray
plasticfolie
bakvorm (quiche- of taartvorm van 24 cm)
bakpapier
steunvulling (bakknikkers of peulvruchten)
mixer met gardes
rasp molen of fijne rasp in keukenmachine

Voor de krokante perentaart:

200 g bloem (Kristalbloem Koopmans)
100 g boter (koud)
1 ei
50 g suiker
75 g Dr. Oetker Citroenrasp
1 zakje Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak

Voor de perentaart vulling:

100 g hazelnoten (gehakte)
100 g boter
3 handperen (rijpe)
citroensap
50 g bloem
2 eieren
100 g suiker

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Zeef de bloem in een kom. Snijd de boter in stukken en voeg ze toe aan de bloem. Snijd de boter met twee messen tot erwtjesgrootte. Voeg het ei, de suiker en het Citroenrasp toe en kneed het snel tot een soepel deeg. Verpak het deeg in folie en leg het één uur in de koelkast

2

Bekleed de bodem van de quiche- of taartvorm met een passend stuk bakpapier en vet de vorm in met Bakspray. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van ca. 28 cm doorsnee en bekleed hiermee de vorm. Snijd de rand glad af.

3

Duw het deeg langs de rand goed aan. Prik de bodem in met een vork en zet de vorm 30 minuten in de vriezer. Schuif het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 150 °C

Baktijd: 25 Minuten

4

Bestrooi de deegbodem gelijkmatig met de Vanillesuiker. Leg een stuk bakpapier op het deeg en strooi de keramische korrels of gedroogde peulvruchten als noodvulling erin. Bak de perentaart 20 minuten. Verwijder de noodvulling en het bakpapier en bak de perentaart nog 5 minuten.

5

De perentaart vulling

Strooi de gehakte hazelnoten op een bakplaat, schuif deze in de nog warme oven en rooster de noten 20 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze buiten de oven afkoelen.

6

Verhit de boter in een steelpan tot deze gaat borrelen, neem de pan van het vuur. Laat de boter afkoelen. Halveer de peren, schil ze en verwijder het klokhuis. Leg ze in water met Citroensap om verkleuren tegen te gaan.

7

Maal de Hazelnoten fijn met behulp van een raspmolen of met de fijne rasp in een keukenmachine. Doe de eieren en suiker in een kom en klop het met de mixer in de middelste stand in 3 minuten romig.

8

Zeef de bloem erboven, voeg de gemalen hazelnoten en toe en klop het glad. Voeg beetje bij beetje de gesmolten boter toe en klop de perentaart vulling tussendoor steeds glad.

9

Dep de peren droog met keukenpapier en leg ze in de voorgebakken taartbodem. Schep het hazelnootbeslag erover. Bak de perentaart in het midden van de warme oven nog 40 minuten. Laat de perentaart buiten de oven wat afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 40 Minuten

Voedingswaarden Voor het recept Krokante perentaart met hazelnoten

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 18363 kJ
4386 kcal
1306 kJ
312 kcal
Vet 243.90 g 17.36 g
Koolhydraten 464.43 g 33.06 g
Eiwit 67.86 g 4.83 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no