Flag

Koningsdag cupcakes

12 cupcakes
Gemiddeld
40
Bye bye oranje tompouce, welkom Koningsdag Cupcakes!
Logo Image
Baktips
Versier de kroon nog verder met marsepeinen figuurtjes, randjes e.d.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Ronde uitsteekvorm (ter grootte van een cupcake)
Kunststof roller
Rolstok of ander rond voorwerp
Cupcake bakvorm

Ingrediënten

1 doosjeDr. Oetker Cupcake Vormpjes
Voor de cupcakes
1 pakDr. Oetker CupCakes Naturel (of Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Chocolade)
100 gmargarine op kamertemperatuur
2eieren op kamertemperatuur
100 mlmelk
Voor decoratie
1 - 2 verpakkingenDr. Oetker Rolfondant wit
0,5 flesjesDr. Oetker Zachte Parels Gekleurd
1 verpakkingverpakkingen Dr. Oetker Rolfondant rood
1 pakDr. Oetker Kleurstoffen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
Picture - Dr. Oetker CupCakes Naturel  (of Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Chocolade)
Picture - Dr. Oetker Rolfondant wit
Picture - verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant rood
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen
1

Koningsdag cupcakes

Bak de cupcakes volgende de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Baktijd: 22 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Kleur een stukje witte fondant met blauwe kleurstof. Neem nu een stukje rode en fondant en kneed dat even soepel in je handen tot een bolletje. Rol zowel een bolletje baluw als rood uit tot een plakje. Neem een ronde uitsteker die de doorsnede heeft van je cupcake.

3

Steek een rondje uit zowel de rode als de blauwe fondant. Neem een stukje witte Rolfondant en rol deze ook uit tot een dun plakje. Steek met dezelfde ronde uitsteker een rondje uit de fondant. Nu heb je 3 gelijke rondjes.

4

Snijd van het rode rondje 1/3 deel af. Leg dat stukje bovenop het witte rondje. Snijd het witte rondje af langs het rode stukje zodat je van het witte rondje 2/3 deel over houdt. Snijd van de andere kant van het witte rondje ook 1/3 deel af zodat alleen een middenbaan overblijft.

5

Leg het witte en het rode stuk samen op het blauwe rondje en snijd, langs het witte stuk, 1/3 deel van het blauwe rondje af.

6

Plak alle 3 de stukken tegen elkaar aan zodat ze samen weer een rondje vormen, in de kleuren van de Nederlandse vlag. Plak met een beetje Topping deze drie delen als één geheel op de cupcake.

7

Kleur een stukje witte fondant oranje met rode en gele kleurstof. Rol de oranje marsepein uit tot een lange plak van ongeveer 10 cm. Snijd uit de plak een rechte reep van ongeveer 3 cm breed en 10 cm lang.

8

Leg de plak horizontaal op tafel en haal uit de bovenkant 7 driehoekjes zodat je ook 7 puntjes hebt. Na het 7e puntje snijd je de reep door. Vouw de reep om een rolstok of om ander rond voorwerp en sluit deze zodat een kroontje ontstaat.

9

Plak op de puntjes mooie zilveren of geel/gouden parels en versier de kroon met andere kleuren parels. Haal het ronde voorwerp uit de kroon en doe aan de onderkant een beetje water. Plak het kroontje midden op de vlag plakken op je Koningsdag cupcake.

Baktips

  • Versier de kroon nog verder met marsepeinen figuurtjes, randjes e.d.