Wij gebruiken cookies om deze site optimaal te laten werken. Graag vragen wij jouw akkoord om gebruik te blijven maken van cookies. Meer informatie.

Kokos Chocoladetaart met frambozen

Een hemels luchtige choco-kokostaart, gevuld met romige slagroom en frambozen.

12 taartpunten

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kokos Chocoladetaart met frambozen

Voor de chocoladetaart:

1 pak Dr. Oetker Wolken Choco-Kokos
200 ml slagroom
3 eieren

Voor vulling en decoratie:

2 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix
150 g frambozen
400 ml slagroom

Bakgerei:

bakpapier
springvorm (20 cm)
mixer met garden

Bereiding

Bereiding

1

Wolken Choco Kokos cake bakken:

Verwarm de oven voor. Bereid het beslag Wolken Choco Kokos volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd de kokos-poedersuiker apart. Deze doe je door de slagroomvulling. Bak de taart daarna volgens de aanwijzingen op het pak.

Elektrische oven: 160°C

Heteluchtoven: 140°C

Baktijd: 55 - 60 Min.

2

Draai de afgekoelde Wolken cake om en verwijder het bakpapiertje. Plaats de taart met de bovenkant naar boven op een groot bord.

3

De taartvulling:

Klop de slagroom stijf met het zakje kokos-poedersuiker en twee zakjes Klop-Fix.

4

De taart versieren:

Snijd de taart in drie gelijke delen. Leg het onderste taartdeel op een taartschaal. Smeer ongeveer 1/3e van de kokosslagroom op de onderste helft van de taart. Leg het tweede taartdeel erop en bestrijk de taart opnieuw met de kokos slagroom. Leg nu het bovenste taartdeel erop. Het laatste beetje slagroom verdeel je over de bovenkant van de chocolade taart.

5

Versier de bovenkant met de frambozen.

Voedingswaarden Voor het recept Kokos Chocoladetaart met frambozen

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 24588kJ
5864kcal
1405kJ
335kcal
Vet 618g 35g
Koolhydraten 65g 3.7g
Eiwit 36g 2.1g