Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Kleintje kwarktaart met frambozen en lemon curd

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kleintje kwarktaart met frambozen en lemon curd

Voor de kwarktaart:

1 pak Dr. Oetker Kleintje Kwarktaart
20 g boter (ongezouten)
350 g kwark
100 g frambozen
125 ml water

Voor de lemon curd (zelfmaak optie):

4 eidooiers
200 g fijne kristalsuiker
200 g boter (ongezouten)
2 citroenen

preparation

Bereiding

1

Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

2

Smelt de boter in een steelpan, neem de pan van het vuur en roer de inhoud van het zakje bodemmix door de gesmolten boter.

3

Bedek de bodem van de bakvorm gelijkmatig met de bodemmix en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

4

Meng 125 ml water en de kwark in een kom en mix met een mixer met garden op de laagste stand tot een glad mengsel. Gebruik voor het beste resultaat kwark direct uit de koelkast.

5

Voeg de taartmix toe en klop het met een mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtige massa. Spatel de frambozen voorzichtig door het kwarkmengsel en schenk het over de bodem. Bewaar de kwarktaart in de koelkast.

6

Lemon curd maken

Boen en rasp de schillen van de citroenen en pers het sap. Breng een pan met water aan de kook en plaats een vuurvaste kom op de pan.

7

Voeg de boter, de suiker, de citroensap en de -rasp aan de kom toe en roer tot de boter gesmolten is. Llop ondertussen de eieren in een aparte kom los. Voeg de eieren aan het botermengsel toe en verwarm al roerende mee tot de gewenste dikte van de lemon curd bereikt is. Laat de lemon curd afkoelen.

Haal de taart uit de koelkast en schenk de lemon curd over het kwarkmengsel. Laat de kwarktaart minstens 2,5 uur opstijven in de koelkast.

Voedingswaarden Voor het recept Kleintje kwarktaart met frambozen en lemon curd

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2345 kJ
560 kcal
1068 kJ
255 kcal
Vet 38.80 g 17.64 g
Koolhydraten 40.70 g 18.50 g
Eiwit 10.73 g 4.88 g