Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Klaprozentaart

Een prachtige Klaprozentaart maken is eenvoudiger dan je denkt. Dit recept is op basis van biscuit en marsepein.

1 taart

Wat bakervaring gewenst 120 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Klaprozentaart

Bakgerei:

1 flesje Dr. Oetker Bakspray
springvorm Ø 24 cm
mixer met garden
kartelmes/broodmes
plasticfolie
kunststof roller
papier (dun)
kunststof mesje voor fondant

Voor de bodem:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren (op kamertemperatuur)
50 ml water

Voor de vulling:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zachte)
125 ml melk (koude)

Voor decoratie:

4 pakken Dr. Oetker Marsepein (wit, groen, roze)
3 - 4 bramensnoepjes

preparation

Bereiding

1

Biscuitbodem bereiden

Bereid het biscuitbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vet de bakvorm in met Bakspray en verwarm de oven voor. Bak de biscuit taart net onder het midden van de oven in ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

Baktijd: ongeveer 30 - 40 minuten

2

Laat de biscuittaart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de vorm. Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de biscuittaart goed afkoelen. De biscuittaart kun je doorsnijden, vullen en decoreren.

3

Biscuittaart vullen

Gebruik voor het doorsnijden van de biscuittaart een scherp kartelmes (groot broodmes). Leg een hand zachtjes op de biscuittaart zodat deze niet verschuift en snijd de biscuittaart voorzichtig horizontaal doormidden.

4

Bereid de luchtige botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul en bestrijk de biscuittaart met de botercrème.

5

De biscuittaart versieren

Snijd het roze en groene marsepein van de blokken marsepein af. Kneed het witte marsepein, ca. 400 gram, soepel. Maak hiervan een ronde schijf. Rol de schijf uit tot een ronde lap van ca. 34 cm doorsnee.

6

Snijd op ongeveer 1/3 (en licht gebogen) een stuk van de cirkel af. Neem het grootste stuk marsepein op en keer het op de biscuittaart, let erop dat er rondom overal ongeveer evenveel marsepein overhangt.

7

Strijk en trek het marsepein voorzichtig glad rond de biscuittaart. Duw het met de zijkant van de hand onderaan wat in. Snijd overtollig marsepein met het mesje af, maar laat een randje van 3 mm over. Vouw dit onder de biscuittaart en duw het aan.

8

Kneed 2 stukken groene marsepein soepel en rol het uit tot een rechthoekig stuk van ca. 34 bij 15 cm. Snijd de bovenkant lichtgebogen (als de onderkant van het witte marsepein op de taart) bij. Leg het stuk groene marsepein, precies aansluitend aan het witte marsepein, op de taart en duw het, zoals hierboven staat, aan.

9

Teken op papier de bloemblaadjes voor ca. 4 klaprozen en 1 één roze knop, let erop, dat de twee bovenste bloemblaadjes elkaar overlappen en houd daar met het tekenen rekening mee. Knip de figuurtjes uit.

10

Halveer de frambozensnoepjes. Kneed 1 -2 stukken roze marsepein soepel en rol het uit tot een lap met een dikte van ca. 3 mm. Leg de bloemblaadjes op, met folie bedekt, roze marsepein en rol, zacht duwend, met een mesje de vormen in het marsepein.

11

Verwijder het folie en snijd de vormen met een scherp kunsstof mesje uit. Leg steeds eerst de achterste twee bloemblaadjes op de biscuittaart, leg er een (gehalveerd) braamsnoepje op en leg het onderste bloemblaadje er bij. Druk de randjes voorzichtig maar stevig aan. Maak een leuke compositie van bloemen.

12

Maak van het groene marsepein kleine rolletjes en rol ze uit tot de lengte van steeltjes. Leg ze onder en tussen de bloemen. Maak groene knoppen, door een 'steeltje' bovenaan om te vouwen en de kop wat af te ronden.

Voedingswaarden Voor het recept Klaprozentaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 31774 kJ
7589 kcal
1461 kJ
349 kcal
Vet 295.99 g 13.63 g
Koolhydraten 1,083.21 g 49.87 g
Eiwit 108.96 g 5.02 g