Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Kerstkoekjes van Sandra

Sandra heeft een schaaltje met mooi versierde kerstkoekjes meegenomen van een workshop Koekjes Glazuren op het Allerhande Kerstfestival. Wil jij deze mooi versierde kerstkoekjes ook maken? Lees hieronder het recept. Foto is gemaakt door Linda van der Velden, LaCuizine.nl.

20 koekjes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kerstkoekjes van Sandra

Voor de kerstkoekjes:

70 g margarine
mespuntje zout
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
100 g basterdsuiker (witte)
1 ei
200 g bloem

Voor het decoreren:

1 zakje Cookie Icing Wit
strooibus Dr. Oetker Glittersuiker
Dr. Oetker Zachte Parels Zilver
stift Dr. Oetker Kleurstoffen (geel en blauw)

Extra nodig:

uitsteekvormpjes in kerstfiguren
deegroller
bakpapier
plasticfolie
cocktailprikker
theelepel
bloem voor bestuiven werkblad

preparation

Bereiding

1

Kerstkoekjes deeg maken

Maak het koekjesdeeg. Klop de boter met de suiker, de vanillesuiker en het zout luchtig.

2

Voeg het ei toe en mix tot het ei helemaal is opgenomen. Roer er dan met een spatel de bloem door en kneed met schone handen snel tot een samenhangend deeg. Maak er een bol van, maak hem iets plat en pak het koekjesdeeg in huishoudfolie. Leg het een uur in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 20 - 30 Minuten

4

Leg de plak koekjesdeeg op een bebloemd werkblad en rol uit tot ongeveer ½ centimeter dik. Steek er met stekers zoveel mogelijk koekjes uit en leg die op de bakplaat met bakpapier. Maak van de restjes deeg weer een bol en rol opnieuw uit. Steek ook hier weer koekjes uit. Ga door tot het koekjesdeeg op is.

5

Bak de koekjes 20-30 minuten (afhankelijk van de oven en de dikte van het koekje). Laat de kerstkoekjes buiten de oven op een rooster helemaal afkoelen.

6

Kerstkoekjes versieren

Kneed het zakje Cookie Icing 1 minuut. Verwijder de dop en schroef het spuitmondje op de bovenkant. Je kunt lijntjes trekken en vlakken vullen.

7

Je kunt de Cookie Icing ook een kleurtje geven door in een bakje de Cookie Icing samen met een paar druppels kleurstof te mengen. Roer het goed door totdat je de gewenste kleur krijgt.

8

Voor het vullen van vlakken trek je eerst een lijn langs de rand van het koekje. Houd daarbij een paar millimeter van de rand vrij. Vul dan het koekje met Cookie Icing binnen de lijn. Wacht tot de Cookie Icing mooi is uitgevloeid. Dan is het kerstkoekje klaar om verder te decoreren.

9

Je kunt de kerstkoekjes versieren met glittersuiker en zachte parels.

Voedingswaarden Voor het recept Kerstkoekjes van Sandra

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 569kJ
136kcal
1578kJ
377kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g