Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Kerstbrownies

Luxe brownies! Lekkere combinatie voor de Kerst: chocolade met cranberry's en sinaasappel.

8 porties

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kerstbrownies

Bakgerei:

mixer met garden

Voor de brownies:

1 sinaasappel
150 g verse cranberry's
1 pak Dr. Oetker Brownies Choco
75 g margarine (zachte)
75 g Zelfrijzend bakmeel (bijv. Koopmans)
1 ei
200 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
1 el kaneel

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze Kerstbrownies

Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen. Vouw de randjes van de bijgeleverde bakvorm niet om, maar laat ze omhoog.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 50 minuten

2

Pers de sinaasappel uit en vul het sap aan met water tot 100 ml. Was de cranberry's en dep ze droog. Bereid de Mix voor Brownies volgens de aanwijzingen met extra boter, extra zelfrijzend bakmeel, het aangelengde sinaasappelsap (in plaats van water) en het ei.

3

Schep de cranberry's door het beslag en schep het beslag in de bakvorm. Bak de brownies volgens de aanwijzingen.

4

Laat de brownies in de vorm afkoelen. Klop de slagroom met vanillesuiker en kaneel tot het stevig is, schep het in een kannetje. Snijd de Kerstbrownies in 12 stukken en serveer de slagroom er bij.

Voedingswaarden Voor het recept Kerstbrownies

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1583 kJ
378 kcal
1164 kJ
278 kcal
Vet 21.57 g 15.86 g
Koolhydraten 39.93 g 29.36 g
Eiwit 4.43 g 3.26 g