Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Kerstboompjes van schuim

Maak kerstboompjes van schuim, lekker om zo op te eten of leuk als decoratie op taarten en cupcakes.

10 - 12 stuks

Eenvoudig 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kerstboompjes van schuim

Extra nodig:

spuitzak met kartelspuitmondje

Voor de kerstboomschuimpjes:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Meringue
60 ml water
stift Dr. Oetker Kleurstoffen (geel+blauw=groen)
Dr. Oetker Zachte Parels Zilver
1 el poedersuiker

preparation

Bereiding

1

Haal de bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor, bij voorkeur hetelucht ovenstand.

Elektrische oven: 120 °C

Heteluchtoven 100 °C

Baktijd: 60 Minuten

2

Doe de mix voor Meringue en het water in een smalle hoge beslagkom en meng het kort door elkaar.

3

Klop de meringue met de mixer met garden op de hoogste stand in min. 4 minuten stijf. Voeg in de laatste minuut enkele druppels blauwe en gele kleurstof toe totdat de schuim een mooie groene kleur heeft.

4

De meringue is stijf genoeg wanneer de beslagkom ondersteboven gehouden kan worden zonder dat de meringue eruit loopt.

5

Kerstboompjes maken

Doe het kartelspuitmondje in de spuitzak en vul de spuitzak met het eiwitschuim. Spuit op de met bakpapier bekleedde bakplaat mooie rozetten die een beetje spits toe lopen. Zo krijg je een mooie kerstboom; zorg voor voldoende tussenruimte tussen de boompjes (min. 2 cm).

6

Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de kerstboom schuimpjes ca. 60 minuten.

7

Doe aan het einde van de baktijd de oven uit en laat de schuimpjes minimaal 2 uur in de oven rusten. Houd de oven gesloten.

Opstijftijd: 120 Minuten

8

Meng de poedersuiker met een heel klein beetje water en plak hiermee de parels als kerstballen op de kerstboompjes.

Voedingswaarden Voor het recept Kerstboompjes van schuim

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 260kJ
62kcal
1185kJ
283kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g