Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Kerstboompjes van Red Velvet cake

Chickslovefood: ,,Ben jij nog op zoek naar een lekker dessert om het kerstdiner mee af te sluiten? Zoek dan niet verder, want wij hebben het ultieme kersttoetje voor je. :) We maken namelijk kerstboompjes van Red Velvet Cake met cream cheese frosting

4 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kerstboompjes van Red Velvet cake

Voor de Red Velvet Kerstboompjes:

1 pak Dr. Oetker Verwen Red Velvet Cake
250 ml slagroom
2 eieren (op kamertemperatuur)
100 g MonChou (of andere cream cheese / zuivelspread)
Dr. Oetker Zachte Parels Zilver

Voor het extra recept met de restjes:

50 g MonChou (ongeveer 2 el voor 100 g Red Velvet cake)
100 g witte chocolade

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 150 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 25 minuten

2

Doe de Red Velvet taartmix, de eieren en 100 ml slagroom in een beslagkom.

3

Roer het geheel door, totdat je een gladde massa hebt die niet meer stuift.

4

Mix dan 3 minuten op de hoogste stand tot een luchtig beslag.

5

Bekleed een bakvorm (Chickslovefood: "ik heb een rechthoekige brownievorm van 20 x 30 cm gebruikt") met bakpapier.

6

Bak de Red Velvet cake ca. 50-55 minuten in de oven totdat een satéprikker er schoon uitkomt (bak anders nog 5 minuten).

7

Laat de Red Velvet cake minimaal 30 minuten afkoelen.

8

Doe ondertussen de MonChou in een kom en mix deze glad. Voeg de toppingmix en de rest van de slagroom (150 milliliter) toe en mix 1/2 minuut op de laagste stand.

9

Mix daarna nog 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige topping.

10

Snijd de afgekoelde Red Velvet cake horizontaal doormidden met een scherp kartelmes.

11

Gebruik 4 of 5 soorten uitstekers in de vorm van een ster. Steek van iedere grootte 4 sterren uit. Heb je geen stervormpjes? Dan kun je ook ronde plakken maken met 4 of 5 verschillende soorten glazen. Net zo leuk. :)

12

Als je alle vormpjes hebt uitgestoken kun je gaan stapelen: Leg de grootste ster op een bord en smeer hier flink wat cream cheese topping op.

13

Pak de 1 na grootste ster en druk goed aan. Ga zo door totdat je alle sterren op elkaar hebt gestapeld en ze samen een kerstboompje vormen (zie foto).

14

Versier de Red Velvet Cake kerstboompjes met de zilveren parels en bestrooi vervolgens met poedersuiker.

15

Red Velvet sneeuwballen met witte chocolade

Doordat je de Red Velvet cake uitsteekt houd je altijd wat over. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om dat tussen het bakken door lekker op te smikkelen, maar het is ook leuk om er Red Velvet sneeuwballen van te maken. Die kun je bij de boompjes leggen, of apart serveren.

16

Doe de overgebleven cake in een keukenmachine met cream cheese (ik heb voor 100 gram cake 2 eetlepels MonChou gebruikt).

17

Maak balletjes van het deeg (zo groot als je zelf wilt).

18

Smelt de witte chocolade au bain-marie (in een kom boven een pan met kokend water). Roer regelmatig door.

19

Doop de balletjes in de witte chocolade en leg op een bord. Zorg dat ze goed bedekt zijn. Laat de chocolade uitharden in de koelkast. Bewaar ze in de koelkast zodat de chocolade lekker knapperig blijft.

Voedingswaarden Voor het recept Kerstboompjes van Red Velvet cake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 3220 kJ
769 kcal
1424 kJ
340 kcal
Vet 60.04 g 26.57 g
Koolhydraten 44.63 g 19.75 g
Eiwit 13.31 g 5.89 g