Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Kerstboompjes van Red Velvet cake

Chickslovefood: ,,Ben jij nog op zoek naar een lekker dessert om het kerstdiner mee af te sluiten? Zoek dan niet verder, want wij hebben het ultieme kersttoetje voor je. :) We maken namelijk kerstboompjes van Red Velvet Cake met cream cheese frosting

4 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kerstboompjes van Red Velvet cake

Voor de Red Velvet Kerstboompjes:

1 pak Dr. Oetker Verwen Red Velvet Cake
250 ml slagroom
2 eieren (op kamertemperatuur)
100 g MonChou (of andere cream cheese / zuivelspread)
Dr. Oetker Zachte Parels Zilver

Voor het extra recept met de restjes:

50 g MonChou (ongeveer 2 el voor 100 g Red Velvet cake)
100 g witte chocolade

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 150 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 25 Minuten

2

Doe de Red Velvet taartmix, de eieren en 100 ml slagroom in een beslagkom.

3

Roer het geheel door, totdat je een gladde massa hebt die niet meer stuift.

4

Mix dan 3 minuten op de hoogste stand tot een luchtig beslag.

5

Bekleed een bakvorm (Chickslovefood: "ik heb een rechthoekige brownievorm van 20 x 30 cm gebruikt") met bakpapier.

6

Bak de Red Velvet cake ca. 50-55 minuten in de oven totdat een satéprikker er schoon uitkomt (bak anders nog 5 minuten).

7

Laat de Red Velvet cake minimaal 30 minuten afkoelen.

8

Doe ondertussen de MonChou in een kom en mix deze glad. Voeg de toppingmix en de rest van de slagroom (150 milliliter) toe en mix 1/2 minuut op de laagste stand.

9

Mix daarna nog 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige topping.

10

Snijd de afgekoelde Red Velvet cake horizontaal doormidden met een scherp kartelmes.

11

Gebruik 4 of 5 soorten uitstekers in de vorm van een ster. Steek van iedere grootte 4 sterren uit. Heb je geen stervormpjes? Dan kun je ook ronde plakken maken met 4 of 5 verschillende soorten glazen. Net zo leuk. :)

12

Als je alle vormpjes hebt uitgestoken kun je gaan stapelen: Leg de grootste ster op een bord en smeer hier flink wat cream cheese topping op.

13

Pak de 1 na grootste ster en druk goed aan. Ga zo door totdat je alle sterren op elkaar hebt gestapeld en ze samen een kerstboompje vormen (zie foto).

14

Versier de Red Velvet Cake kerstboompjes met de zilveren parels en bestrooi vervolgens met poedersuiker.

15

Red Velvet sneeuwballen met witte chocolade

Doordat je de Red Velvet cake uitsteekt houd je altijd wat over. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om dat tussen het bakken door lekker op te smikkelen, maar het is ook leuk om er Red Velvet sneeuwballen van te maken. Die kun je bij de boompjes leggen, of apart serveren.

16

Doe de overgebleven cake in een keukenmachine met cream cheese (ik heb voor 100 gram cake 2 eetlepels MonChou gebruikt).

17

Maak balletjes van het deeg (zo groot als je zelf wilt).

18

Smelt de witte chocolade au bain-marie (in een kom boven een pan met kokend water). Roer regelmatig door.

19

Doop de balletjes in de witte chocolade en leg op een bord. Zorg dat ze goed bedekt zijn. Laat de chocolade uitharden in de koelkast. Bewaar ze in de koelkast zodat de chocolade lekker knapperig blijft.

Voedingswaarden Voor het recept Kerstboompjes van Red Velvet cake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 3220kJ
769kcal
1424kJ
340kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 44.63g 19.75g
Eiwit 13.31g 5.89g