Flag

Kerstboom koekjes

10 - 12 koekjes
Gemiddeld
60
Op en top Kerst! Kerstboom koekjes, versier ze zoals jij ze het leukst vindt.
Logo Image
Baktips
Laat de koekjes goed afkoelen voordat je ze gaat decoreren met Cookie Icing.
Baktips
Wil je de koekjes stapelen, laat de met Cookie Icing gedecoreerde koekjes dan 4 uur naast elkaar drogen. Na het drogen kun je de koekjes bewaren in een koektrommel.
Baktips
Je kunt ook groene marsepein gebruiken om de kerstboompjes groen te krijgen. Rol de marsepein uit en steek er met het vormpje groene kerstboompjes uit.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
beslagkom
plasticfolie
deegroller
1cocktailprikker
1theelepel
bloem voor bestuiven werkblad (eventueel)
Voor de koekjes
70 gmargarine
mespuntjezout
1 zakjeDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
100 gbasterdsuiker (witte)
1ei op kamertemperatuur
200 gbloem
Voor het glazuur
400 gpoedersuiker
10 geiwitpoeder
60 mlwater
Voor de kerstboompjes
strooibusDr. Oetker Glittersuiker
Dr. Oetker Zachte Parels Gekleurd
Dr. Oetker Zachte Parels Zilver
1 pakDr. Oetker Kleurstoffen (geel en blauw)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen  (geel en blauw)
1

Maak het koekjesdeeg. Klop de boter met de suiker, de vanillesuiker en het zout luchtig.

2

Voeg het ei toe en mix tot het ei helemaal is opgenomen. Roer er dan met een spatel de bloem door en kneed met schone handen snel tot een samenhangend deeg. Maak er een bol van, maak hem iets plat en pak het koekjesdeeg in huishoudfolie. Leg het een uur in de koelkast.

3

Verwarm de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

4

Leg de plak koekjesdeeg op een bebloemd werkblad en rol uit tot ongeveer ½ centimeter dik. Steek er met stekers zoveel mogelijk koekjes uit en leg die op de bakplaat met bakpapier. Maak van de restjes deeg weer een bol en rol opnieuw uit. Steek ook hier weer koekjes uit. Ga door tot het deeg op is.

5

Bak de koekjes 20-30 minuten (afhankelijk van de oven en de dikte van het koekje). De koekjes zijn gaar als ze met een vinger over de bakplaat te schuiven zijn (niet meer plakken).

Baktijd: 20 - 30 Minuten

6

Laat de koekjes buiten de oven op een rooster helemaal afkoelen.


Maak je icing/glazuur

Roer in een schaaltje de poedersuiker met het eiwitpoeder en het water. Meng eerst 9/10 van het water door het poeder. Voeg de rest van het water pas aan het einde druppelsgewijs toe als alles goed gemengd is. De icing heeft de juiste structuur wanneer je een lepeltje uitneemt, dit teruggiet in het schaaltje, en de icing binnen 10 seconden weer een glad oppervlak heeft.

7

Doe de icing in een bakje en kleur het groen met de blauwe en gele kleurstof. Doe op het randje van de koekjes een randje groene cookie icing. Laat dit iets opdrogen en kleur daarna het koekje in, zodat het boompje mooi groen wordt. Laat het iets opdrogen.

8

Trek met icing diagonale strepen op de koekjes en versier je kerstboompjes met lijntjes van glittersuiker en kerstballen van parels.

Baktips

  • Laat de koekjes goed afkoelen voordat je ze gaat decoreren met Cookie Icing.
  • Wil je de koekjes stapelen, laat de met Cookie Icing gedecoreerde koekjes dan 4 uur naast elkaar drogen. Na het drogen kun je de koekjes bewaren in een koektrommel.
  • Je kunt ook groene marsepein gebruiken om de kerstboompjes groen te krijgen. Rol de marsepein uit en steek er met het vormpje groene kerstboompjes uit.