Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Kersentaart met kaneelroom en wijngelei

Een bijzonder lekkere kersentaart. De combinatie van de frisse kersen met kaneel en wijn maken de taart onweerstaanbaar.

10 - 12 taartpunten

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kersentaart met kaneelroom en wijngelei

Voor de kersentaart:

250 g Kristalbloem (Koopmans)
kaneel
zout
75 g basterdsuiker (gele/lichtbruine)
125 g boter (koude)
1 g eidooiers
2 el koud water
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
400 ml melk
300 g kersen op siroop (ontpit) (uitlekgewicht)
175 ml (zoete) witte wijn
1 zakje Dr. Oetker Taartina Helder
250 ml slagroom
1 el suiker (fijn)

Extra nodig:

plasticfolie
bakpapier
steunvulling (bakknikkers of peulvruchten)
springvorm 24 cm

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze kersentaart deeg

Zeef bloem, 2 theelepels kaneelpoeder en een mespunt zout boven een kom, voeg basterdsuiker toe en snijd de koude boter met twee messen tot erwtjesgrootte in de mengkom.

2

Voeg de eidooier en het koude water toe en kneed hiervan een glad deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het 15 minuten in de koelkast.

3

Vet de taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Rol het deeg uit tot een ronde lap van ca. 30 cm. Bekleed hiermee de taartvorm. Druk het deeg voorzichtig in de hoekjes van de vorm. Snijd het uitstekende deeg af. Prik de bodem op regelmatige afstanden in met een vork. Leg een ruim stuk bakpapier op het deeg, vul de vorm met een noodvulling en bak de taartbodem 15 minuten voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 40 minuten

4

Bereid intussen de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op het zakje, maar voeg extra 2 eetlepels kaneelpoeder toe en vervang het water door melk.

5

Neem de noodvulling uit de taartbodem, schep de kaneelroom erin en strijk het glad. Bak de taart nog 25 minuten. Laat de kersentaart volledig afkoelen.

6

Laat de kersen uitlekken (vang het vocht op) en verdeel de kersen over de taartbodem. Meng de zoete wijn met 75 ml kersensap en bereid hiermee de taartina volgens de aanwijzingen op het zakje.

7

Schenk de warme wijngelei gelijkmatig over de kersen. Laat de gelei in ca. 1 uur opstijven. Klop de slagroom stijf met fijne suiker naar smaak. Schep de slagroom in een spuitzak. Decoreer de kersentaart rondom met slagroom.

Voedingswaarden Voor het recept Kersentaart met kaneelroom en wijngelei

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1583 kJ
378 kcal
976 kJ
233 kcal
Vet 19.10 g 11.79 g
Koolhydraten 43.60 g 26.91 g
Eiwit 5.35 g 3.30 g