Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Kersentaart met kaneelroom en wijngelei

Een bijzonder lekkere kersentaart. De combinatie van de frisse kersen met kaneel en wijn maken de taart onweerstaanbaar.

10 - 12 taartpunten

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kersentaart met kaneelroom en wijngelei

Voor de kersentaart:

250 g Kristalbloem (Koopmans)
kaneel
zout
75 g basterdsuiker (gele/lichtbruine)
125 g boter (koude)
1 g eidooiers
2 el koud water
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
400 ml melk
300 g kersen op siroop (ontpit) (uitlekgewicht)
175 ml (zoete) witte wijn
1 zakje Dr. Oetker Taartina Helder
250 ml slagroom
1 el suiker (fijn)

Extra nodig:

plasticfolie
bakpapier
steunvulling (bakknikkers of peulvruchten)
springvorm 24 cm

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze kersentaart deeg

Zeef bloem, 2 theelepels kaneelpoeder en een mespunt zout boven een kom, voeg basterdsuiker toe en snijd de koude boter met twee messen tot erwtjesgrootte in de mengkom.

2

Voeg de eidooier en het koude water toe en kneed hiervan een glad deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het 15 minuten in de koelkast.

3

Vet de taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Rol het deeg uit tot een ronde lap van ca. 30 cm. Bekleed hiermee de taartvorm. Druk het deeg voorzichtig in de hoekjes van de vorm. Snijd het uitstekende deeg af. Prik de bodem op regelmatige afstanden in met een vork. Leg een ruim stuk bakpapier op het deeg, vul de vorm met een noodvulling en bak de taartbodem 15 minuten voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 40 minuten

4

Bereid intussen de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op het zakje, maar voeg extra 2 eetlepels kaneelpoeder toe en vervang het water door melk.

5

Neem de noodvulling uit de taartbodem, schep de kaneelroom erin en strijk het glad. Bak de taart nog 25 minuten. Laat de kersentaart volledig afkoelen.

6

Laat de kersen uitlekken (vang het vocht op) en verdeel de kersen over de taartbodem. Meng de zoete wijn met 75 ml kersensap en bereid hiermee de taartina volgens de aanwijzingen op het zakje.

7

Schenk de warme wijngelei gelijkmatig over de kersen. Laat de gelei in ca. 1 uur opstijven. Klop de slagroom stijf met fijne suiker naar smaak. Schep de slagroom in een spuitzak. Decoreer de kersentaart rondom met slagroom.

Voedingswaarden Voor het recept Kersentaart met kaneelroom en wijngelei

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1583kJ
378kcal
976kJ
233kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g