Kersentaart met kaneelroom en wijngelei

Een bijzonder lekkere kersentaart. De combinatie van de frisse kersen met kaneel en wijn maken de taart onweerstaanbaar.

10 - 12 taartpunten

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kersentaart met kaneelroom en wijngelei

Voor de kersentaart:

250 g Kristalbloem (Koopmans)
kaneel
zout
75 g basterdsuiker (gele/lichtbruine)
125 g boter (koude)
1 g eidooiers
2 el koud water
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
400 ml melk
300 g kersen op siroop (ontpit) (uitlekgewicht)
175 ml (zoete) witte wijn
1 zakje Dr. Oetker Taartina Helder
250 ml slagroom
1 el suiker (fijn)

Extra nodig:

plasticfolie
bakpapier
steunvulling (bakknikkers of peulvruchten)
springvorm 24 cm

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze kersentaart deeg

Zeef bloem, 2 theelepels kaneelpoeder en een mespunt zout boven een kom, voeg basterdsuiker toe en snijd de koude boter met twee messen tot erwtjesgrootte in de mengkom.

2

Voeg de eidooier en het koude water toe en kneed hiervan een glad deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en leg het 15 minuten in de koelkast.

3

Vet de taartvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Rol het deeg uit tot een ronde lap van ca. 30 cm. Bekleed hiermee de taartvorm. Druk het deeg voorzichtig in de hoekjes van de vorm. Snijd het uitstekende deeg af. Prik de bodem op regelmatige afstanden in met een vork. Leg een ruim stuk bakpapier op het deeg, vul de vorm met een noodvulling en bak de taartbodem 15 minuten voor.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 40 Minuten

4

Bereid intussen de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op het zakje, maar voeg extra 2 eetlepels kaneelpoeder toe en vervang het water door melk.

5

Neem de noodvulling uit de taartbodem, schep de kaneelroom erin en strijk het glad. Bak de taart nog 25 minuten. Laat de kersentaart volledig afkoelen.

6

Laat de kersen uitlekken (vang het vocht op) en verdeel de kersen over de taartbodem. Meng de zoete wijn met 75 ml kersensap en bereid hiermee de taartina volgens de aanwijzingen op het zakje.

7

Schenk de warme wijngelei gelijkmatig over de kersen. Laat de gelei in ca. 1 uur opstijven. Klop de slagroom stijf met fijne suiker naar smaak. Schep de slagroom in een spuitzak. Decoreer de kersentaart rondom met slagroom.

Voedingswaarden Voor het recept Kersentaart met kaneelroom en wijngelei

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1583 kJ
378 kcal
976 kJ
233 kcal
Vet 19.10 g 11.79 g
Koolhydraten 43.60 g 26.91 g
Eiwit 5.35 g 3.30 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no