Flag

Kersenroomvlaai

1 taart
Gemakkelijk
20
Met een paar losse ingrediënten tover je deze Kersenroomvlaai op tafel.
Logo Image
Baktips
Gebruik voor een rijk gevulde kersenvlaai 2 potten of blikken kersen.
Baktips
Vul de kersenvlaai met exotisch fruit, bestrooi de vlaai met geraspte kokos.
Baktips
Deze kersenvlaai is ook lekker met verse aardbeien met vanillesuiker. Bak ze niet mee, schep ze na het bakken op de taart.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Vruchtentaartvorm 26 cm

Ingrediënten

Voor de kersenvlaai
0,5 pakkenMix voor Witbrood (bv. Koopmans)
2 zakjesDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
100 mlmelk
25 gmargarine of margarine
Voor de vulling
1 zakjeDr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
1 potjekersen op siroop (ontpit) (uitlekgewicht ca. 225 g)
400 mlvolle melk

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
Picture - Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
1

Bereidingswijze vlaai

Maak de melk lauwwarm. Volg de algemene bereidingswijze op het pak broodmix, maar vervang het water door melk en voeg vanillesuiker toe. Verwarm de oven voor.

Baktijd: 10 - 25 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 220 °C

Temperatuur heteluchtoven: 200 °C

2

Rol het deeg uit tot een zo rond mogelijke lap van ca. Ø 30 cm (of gebruik een vorm). Vorm een opstaand randje. Prik de bodem met een vork op regelmatige afstanden in. Bak de bodem 10 minuten.

3

De vlaai vulling

Laat de kersen uitlekken (vang het vocht op). Bereid de banketbakkersroom volgens de bereidingswijze op het zakje, maar vervang het water door melk.

4

Schep de room direct op de voorgebakken kersenvlaai bodem en verdeel het gelijkmatig. Verdeel de kersen over de roomlaag. Bak de kersenvlaai nog ca. 15 min.

Baktips

  • Gebruik voor een rijk gevulde kersenvlaai 2 potten of blikken kersen.
  • Vul de kersenvlaai met exotisch fruit, bestrooi de vlaai met geraspte kokos.
  • Deze kersenvlaai is ook lekker met verse aardbeien met vanillesuiker. Bak ze niet mee, schep ze na het bakken op de taart.