Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Kersenroomvlaai

Met een paar losse ingrediënten tover je deze Kersenroomvlaai op tafel.

1 taart

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kersenroomvlaai

:

Vruchtentaartvorm 26 cm

Voor de kersenvlaai:

0,5 pakken Mix voor Witbrood (bv. Koopmans)
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
100 ml melk
25 g margarine of margarine

Voor de vulling:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
1 potje kersen op siroop (ontpit) (uitlekgewicht ca. 225 g)
400 ml volle melk

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze vlaai

Maak de melk lauwwarm. Volg de algemene bereidingswijze op het pak broodmix, maar vervang het water door melk en voeg vanillesuiker toe. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 220 °C

Heteluchtoven 200 °C

Baktijd: 10 - 25 Minuten

2

Rol het deeg uit tot een zo rond mogelijke lap van ca. Ø 30 cm (of gebruik een vorm). Vorm een opstaand randje. Prik de bodem met een vork op regelmatige afstanden in. Bak de bodem 10 minuten.

3

De vlaai vulling

Laat de kersen uitlekken (vang het vocht op). Bereid de banketbakkersroom volgens de bereidingswijze op het zakje, maar vervang het water door melk.

4

Schep de room direct op de voorgebakken kersenvlaai bodem en verdeel het gelijkmatig. Verdeel de kersen over de roomlaag. Bak de kersenvlaai nog ca. 15 min.

Voedingswaarden Voor het recept Kersenroomvlaai

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 8328kJ
1989kcal
662kJ
158kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 329.09g 26.20g
Eiwit 0g 0g