Voor het recept Kersenroomvlaai
Vruchtentaartvorm 26 cm |
0,5 pakken | Mix voor Witbrood (bv. Koopmans) |
2 zakjes | Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak |
100 ml | melk |
25 g | margarine of margarine |
1 zakje | Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom |
1 potje | kersen op siroop (ontpit) (uitlekgewicht ca. 225 g) |
400 ml | volle melk |
Maak de melk lauwwarm. Volg de algemene bereidingswijze op het pak broodmix, maar vervang het water door melk en voeg vanillesuiker toe. Verwarm de oven voor.
Elektrische oven: 220 °C
Heteluchtoven 200 °C
Baktijd: 10 - 25 Minuten
Rol het deeg uit tot een zo rond mogelijke lap van ca. Ø 30 cm (of gebruik een vorm). Vorm een opstaand randje. Prik de bodem met een vork op regelmatige afstanden in. Bak de bodem 10 minuten.
Laat de kersen uitlekken (vang het vocht op). Bereid de banketbakkersroom volgens de bereidingswijze op het zakje, maar vervang het water door melk.
Schep de room direct op de voorgebakken kersenvlaai bodem en verdeel het gelijkmatig. Verdeel de kersen over de roomlaag. Bak de kersenvlaai nog ca. 15 min.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
8328
kJ
1989 kcal |
662
kJ
158 kcal |
Vet | 52.25 g | 4.16 g |
Koolhydraten | 329.09 g | 26.20 g |
Eiwit | 52.05 g | 4.14 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no