Kersenroomvlaai

Met een paar losse ingrediënten tover je deze Kersenroomvlaai op tafel.

1 taart

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kersenroomvlaai

:

Vruchtentaartvorm 26 cm

Voor de kersenvlaai:

0,5 pakken Mix voor Witbrood (bv. Koopmans)
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
100 ml melk
25 g margarine of margarine

Voor de vulling:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
1 potje kersen op siroop (ontpit) (uitlekgewicht ca. 225 g)
400 ml volle melk

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze vlaai

Maak de melk lauwwarm. Volg de algemene bereidingswijze op het pak broodmix, maar vervang het water door melk en voeg vanillesuiker toe. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 220 °C

Heteluchtoven 200 °C

Baktijd: 10 - 25 Minuten

2

Rol het deeg uit tot een zo rond mogelijke lap van ca. Ø 30 cm (of gebruik een vorm). Vorm een opstaand randje. Prik de bodem met een vork op regelmatige afstanden in. Bak de bodem 10 minuten.

3

De vlaai vulling

Laat de kersen uitlekken (vang het vocht op). Bereid de banketbakkersroom volgens de bereidingswijze op het zakje, maar vervang het water door melk.

4

Schep de room direct op de voorgebakken kersenvlaai bodem en verdeel het gelijkmatig. Verdeel de kersen over de roomlaag. Bak de kersenvlaai nog ca. 15 min.

Voedingswaarden Voor het recept Kersenroomvlaai

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 8328 kJ
1989 kcal
662 kJ
158 kcal
Vet 52.25 g 4.16 g
Koolhydraten 329.09 g 26.20 g
Eiwit 52.05 g 4.14 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no