Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Kersen-Yoghurttaart

Een kersen-yoghurt taart met een bodem van bokkenpootjes. Wij maken de taart met kersen, je kunt natuurlijk ook voor jouw favoriete fruit kiezen.

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kersen-Yoghurttaart

:

Springvorm 24 cm
Bakpapier

Voor de taart:

1 pak Dr. Oetker Mix voor Kwarktaart Naturel (zonder bodem)
200 g bokkenpootjes
1 grote pot kersen
500 ml yoghurt (of kwark)
500 ml slagroom (2x 250 ml)
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Halveer de bokkenpootjes in de lengte en leg ze met de bolle kan naar beneden in de springvorm. Bedek de hele bodem met koekjes, snijd ze zonodig kleiner.

2

Laat de kersen uitlekken, vang het kersensap op. Bereid de kwarkvulling volgens de bereidingswijze op de verpakking maar gebruik in plaats van water 250 ml kersensap. Schep de helft van de uitgelekte kersen door het taartmengsel.

3

Schep het taartmengsel op de bodem van bokkenpootjes en strijk de bovenkant glad. Laat de taart minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

4

Klop de tweede beker slagroom stijf met 1 zakje Klop-fix en 1 zakje vanillesuiker. Versier de taart met slagroom en achtergehouden kersen.

Voedingswaarden Voor het recept Kersen-Yoghurttaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1491kJ
356kcal
938kJ
224kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 31.73g 19.96g
Eiwit 0g 0g