Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Kersen-Yoghurttaart

Een kersen-yoghurt taart met een bodem van bokkenpootjes. Wij maken de taart met kersen, je kunt natuurlijk ook voor jouw favoriete fruit kiezen.

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kersen-Yoghurttaart

:

Springvorm Ø24 cm
Bakpapier

Voor de taart:

1 pak Dr. Oetker Mix voor Kwarktaart Naturel (zonder bodem)
200 g bokkenpootjes
1 grote pot kersen
500 ml yoghurt (of kwark)
500 ml slagroom (2x 250 ml)
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Halveer de bokkenpootjes in de lengte en leg ze met de bolle kan naar beneden in de springvorm. Bedek de hele bodem met koekjes, snijd ze zonodig kleiner.

2

Laat de kersen uitlekken, vang het kersensap op. Bereid de kwarkvulling volgens de bereidingswijze op de verpakking maar gebruik in plaats van water 250 ml kersensap. Schep de helft van de uitgelekte kersen door het taartmengsel.

3

Schep het taartmengsel op de bodem van bokkenpootjes en strijk de bovenkant glad. Laat de taart minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

4

Klop de tweede beker slagroom stijf met 1 zakje Klop-fix en 1 zakje vanillesuiker. Versier de taart met slagroom en achtergehouden kersen.

Voedingswaarden Voor het recept Kersen-Yoghurttaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1491 kJ
356 kcal
938 kJ
224 kcal
Vet 22.72 g 14.29 g
Koolhydraten 31.73 g 19.96 g
Eiwit 6.02 g 3.79 g