Om jouw bezoek nog toegankelijker en persoonlijker te maken, gebruiken Dr. Oetker Nederland B.V. en Koopmans B.V. op al hun domeinen cookies. De cookies worden gebruikt voor het analyseren en verbeteren van de websites en sociale media, om er voor te zorgen dat aan jouw relevante informatie of andere interessante content wordt getoond. Wil je meer weten over deze cookies, klik op “Meer informatie”. Door verder te gaan op de website of door hiernaast op toestemming te klikken, geef je aan toestemming te geven voor het gebruik van cookies op onze websites en ondubbelzinnige/uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld. Meer informatie.

Hazelnootschuim

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Hazelnootschuim

Voor hazelnootschuim:

150 ml eiwitten
350 g suiker
20 g maizena
100 g hazelnoten (gebroken)

Mengkom

Grote kom

Mixer met garden

Bakpapier

Spatel of plat mes

Bereiding

Bereiding

1

Bereidingswijze Hazelnootschuim:

Verwarm de oven voor. Verwarm eiwit en suiker in een mengkom. Dit doe je door de mengkom in een grotere kom met heet water tot 45 °C te zetten.

Elektrische oven: 150°C

Heteluchtoven: 130°C

Baktijd: 45 - 50 Min.

2

Klop de suiker met het eiwit met een mixer met garden op de hoogste stand tot een taaie en luchtige massa. Je moet de mengkom op de kop kunnen houden zonder dat het schuim eruit valt.

3

Vermeng maizena met gebroken hazelnoten en spatel dit door. Maak porties schuim op de met bakpapier belegde bakplaat en bestrooi dit met de gehakte hazelnoten. Bak het hazelnootschuim in de oven.

Voedingswaarden Voor het recept Hazelnootschuim

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 9322kJ
2204kcal
1503kJ
355kcal
Vet 63g 10g
Koolhydraten 379g 61g
Eiwit 30g 4.8g