Voor het recept Hartjes taartjes
springvorm (24 cm) | |
uitsteekvormpje groot hart | |
1 flesje | Dr. Oetker Bakspray |
bakpapier | |
beslagkom | |
mixer met garden | |
spatel of plat mes | |
poedersuiker | |
kunststof roller | |
plasticfolie |
1 pak | Dr. Oetker Biscuittaart |
5 | eieren (m, kamertemperatuur) |
50 ml | water |
1 zakje | Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème |
100 g | roomboter |
125 ml | melk |
voedingskleurstof roze |
1 verpakking | Dr. Oetker Rolfondant wit |
1 verpakking | verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant rood |
150 g | fondant geel |
1 doosje | Dr. Oetker Decoratiestiften Kleur |
Maak het biscuitbeslag en bak de taartbodem volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de taartbodem op een rooster helemaal afkoelen. Steek uit de afgekoelde biscuitbodem 3 grote harten (of snijd ze uit met behulp van een scherp mes en een kartonnen mal).
Elektrische oven: 160 °C
Heteluchtoven 140 °C
Baktijd: 30 - 35 minuten
Maak de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. En kleur de botercrème met roze voedingsmiddelenkleurstof. Snijd de harten horizontaal doormidden. Bestrijk de onderste laag van de hartentaartjes met een laag botercrème en leg er het bovenste deel weer bovenop. Besmeer nu het hele taartje met een dunne, egale laag botercrème.
Kneed alle kleuren fondant tot soepele bollen. Meng ¼ deel van de rode fondant met 1/3 deel van de witte fondant goed door elkaar en pak in met huishoudfolie. Meng dan ¼ deel van de gele fondant met 1/3 deel van de witte fondant en pak ook in. Meng dan 1/8 deel rood en 1/8 deel geel met 1/3 deel witte fondant. Rol vervolgens steeds een kleur fondant uit tot een ronde lap die groot genoeg is om het hele taartje te bedekken. Leg de fondant over de taart. Tip! Gebruik hiervoor je deegroller, als je de fondant daar losjes omheen rolt is de kans dat de fondant scheurt veel kleiner. Strijk de fondant rondom de taart mooi glad. Begin daarmee aan de bovenkant van het hart en werk naar de punt aan de onderkant toe. Snijd rondom de overtollige fondant weg en knip het stuk fondant dat je bij de punt van het hart overhoudt mooi af.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
11949
kJ
2854 kcal |
2370
kJ
566 kcal |
Vet | 56.42 g | 11.19 g |
Koolhydraten | 239.55 g | 47.53 g |
Eiwit | 62.19 g | 12.34 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no