Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Hartjes taartjes

Wie verleid jij met een mooi zelfgebakken valentijns cadeautje? Hartjes taartjes bekleed met fondant en een zoete tekst.

3 taarten

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Hartjes taartjes

Bakgerei:

springvorm (24 cm)
uitsteekvormpje groot hart
1 flesje Dr. Oetker Bakspray
bakpapier
beslagkom
mixer met garden
spatel of plat mes
poedersuiker
kunststof roller
plasticfolie

voor de taartjes:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren (m, kamertemperatuur)
50 ml water

voor vulling en topping:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter
125 ml melk
voedingskleurstof roze

voor decoratie:

1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit
1 verpakking verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant rood
150 g fondant geel
1 doosje Dr. Oetker Decoratiestiften Kleur

preparation

Bereiding

Biscuitbodem bakken en hartjes uitsteken

Maak het biscuitbeslag en bak de taartbodem volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de taartbodem op een rooster helemaal afkoelen. Steek uit de afgekoelde biscuitbodem 3 grote harten (of snijd ze uit met behulp van een scherp mes en een kartonnen mal).

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: 30 - 35 minuten

Vullen en bestrijken met botercrème

Maak de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. En kleur de botercrème met roze voedingsmiddelenkleurstof. Snijd de harten horizontaal doormidden. Bestrijk de onderste laag van de hartentaartjes met een laag botercrème en leg er het bovenste deel weer bovenop. Besmeer nu het hele taartje met een dunne, egale laag botercrème.

Bekleden met fondant

Kneed alle kleuren fondant tot soepele bollen. Meng ¼ deel van de rode fondant met 1/3 deel van de witte fondant goed door elkaar en pak in met huishoudfolie. Meng dan ¼ deel van de gele fondant met 1/3 deel van de witte fondant en pak ook in. Meng dan 1/8 deel rood en 1/8 deel geel met 1/3 deel witte fondant. Rol vervolgens steeds een kleur fondant uit tot een ronde lap die groot genoeg is om het hele taartje te bedekken. Leg de fondant over de taart. Tip! Gebruik hiervoor je deegroller, als je de fondant daar losjes omheen rolt is de kans dat de fondant scheurt veel kleiner. Strijk de fondant rondom de taart mooi glad. Begin daarmee aan de bovenkant van het hart en werk naar de punt aan de onderkant toe. Snijd rondom de overtollige fondant weg en knip het stuk fondant dat je bij de punt van het hart overhoudt mooi af.

Tekst op taartjes schrijven

Schrijf met de decoratie stiften zoete woorden op de taartjes.